≫ 

Niš na nogama: U podrumu stambene zgrade pronađena raketa

Projektil je pronašao čovek koga je vlasnik podruma angažovao da ga očisti

  • 8
Pucnjava na Zvezdari, zvezdara, policija, uvidjaj

Foto: Marko Jovanović

Stanari stambene zgrade na Bulevaru Nemanjića 33 u Nišu u šoku su nakon saznanja da je sinoć u podrumu jednog njihovog komšije pronađena protivavionska raketa. Mada im je trenutno najbitnije da eksplozivna naprava što pre bude uklonjena što dalje od njihovih stanova, ne prestaju da se pitaju ko je i zbog čega dovukao raketu u njihov podrum.

Kako saznajemo, raketu je pronašao čovek koga je vlasnik podruma angažovao da ga očisti. Ne sluteći o čemu se radi, on je čak oružje pomerio sa mesta gde se nalazilo, a zatim obavestio svog poslodavca o nesvakidašnjem nalazu. Vlasnik podruma je odmah alarmirao policiju, najpre se mislilo da se radi o protivgradnoj raketi, ali su balističari potvrdili da se radi o mnogo ozbiljnijem projektilu.

Nišlije koje žive u ovoj zgradi priznaju da im nije svejedno što im je oružje i dalje u podrumu.

- Sinoć sam videla policajce ispred podruma, pitala sam ih zbog čega su tu, a oni su se našalili sa mnom rekavši da prave "zimovnik". Hvala im na tome, da sam znala zašto su stvarno došli celu noć ne bih oka sklopila. Neverovatno je da je neko tako nešto doneo u naš podrum, ne vidim razlog da tu ostavi oružje. Mnogo sam se uznemirila, plašim se da ne eksplodira, šta ja znam kakva je to raketa – zabrinuta je Zumbula Asanović, jedna od stanara.

Niš, zgrada u Bulevaru Nemanjića, raketa

Policajci rekli da prave "zimovnik", Foto: Dragana Kocić

Njena komšinica Marija Komnenović kaže da je ovo što se desilo upozorenje te da bi svi podrumi i zajedničke prostorije treba da budu pregledani jer od toga što se u njima nalazi, zavisi bezbednost svih stanara.

- Znam da neke komšije u podrumu čuvaju plinske boce, ali raketu… pa to je neverovatno. U našoj zgradi živi oko 300 ljudi, zamislite kakva bi to tragedija mogla da bude da dođe do neke eksplozije. Ko zna kada je to doneto, ja ovde živim od 1985. godine, ali nisam primetila da je neko nešto slično uneo u zgradu. Neodgovornost je to velika, rizikovati živote ovolikih ljudi na takav način. Moralo bi da se utvrdi ko je i zbog čega to doneo u našu zgradu – kaže Marija.

U očekivanju odluke Osnovnog javnog tužilaštva o daljem postupanju sa raketom, ulaz u podrum obezbeđuje policija, a stanarima iz razloga bezbednosti je zabranjen ulaz do otklanjanja oružja.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    19. septembar 2019 | 17:45

    Municija za S-400. Doturaju Rusi.

  • Srba

    19. septembar 2019 | 17:57

    Čistač je CIA špijun..

  • Pera

    19. septembar 2019 | 21:04

    Pa treba kako da ne treba,vi gore u beogradskom pasaluku ste daleko,pitanje godina kad ce "sesirani" da podju na jug Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA