Ribolovac iz Apatina mislio da je upecao soma, a kada je izvukao ulov, počele su noge da mu se tresu

Borba je trajala skoro dva sata, ispričao je ribolovac

  • 60
Šaran, Apatin Printskrin: Youtube/Dunav Apatin

Ribolovac Josip Šuvak (76) ulovio je danas nizvodno od Apatina, šarana teškog 20,5 kilograma i dugačkog od sredine repa do vrha glave 100 cm.

Šuvak kaže da mu je ovaj kapitalac došao na pribor za soma, te da je borba trajala skoro dva sata.

- Krenuo sam na pecanje u pola 6, na početku Čifuta kod bove, i negde oko 7 krenula je borba. Došao mi je na crnu glistu, pa sam na početku mislio da je na udici som. I bio sam ubeđen dok nije izašao na površinu, onda su mi se noge počele tresti. Kad sam video koliki je... Nisam nikada u životu video ovako nešto. Prvi pecaroši su bili od mene 200-300 m, pa sam ga izvukao sam. Niko mi nije pomogao - priča Šuvak za "Dunav".

Ovaj dugogodišnji ribolovac na Dunavu je od svoje 15 godine. U karijeri je imao više kapitalnih ulova, uglavnom somova, od 45 do 60 kilograma. Najveći ulov šarana bio je težak tek 12 kilograma. Iako mu je želja da današnjeg kapitalca preparira, kaže da za to nema sredstava pa će današnji ulov podeliti sa komšijama.

(Telegraf.rs/Radio Dunav)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    20. septembar 2019 | 23:19

    To bi isto bilo kao kad ja kupim svinju, poraste, utovim je, spremim za klanje i vratim na pijacu. Kakvo bre vracanje u vodu :D

  • SRBIN

    20. septembar 2019 | 14:54

    Svaka cast majstore.zelim ti jos takvih primeraka.

  • Danilo

    20. septembar 2019 | 19:01

    Svaka cast za ulov. Ta borba duga dva sata i slika i nista drugo. To je urezano za zivota u glavi pecarosa a za prijatelje i novine fotografija. Taj saran je star 12 -15 godina sigurno,ako ne i stariji. I nije za jelo.Ko kaze drugacije mislim da ne zna mnogo o njima. I ja ih pecam a i jedem...saran do 3-4 je odlican za jelo,naravno divljak,ne ovi iz ribnjaka,masni i lenji. A te price otrovni iz nasih voda i sl...oni nega ga pecaju uzvodno,pre Budimpeste,tamo mirise na ljubicice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA