Uklonjena protivavionska raketa iz podruma zgrade u Nišu

Policija je potvrdila da je raketa bezbedno uklonjena, a kako saznaje naša dopisnica, oružje nije imalo bojevo punjenje

  • 0
Niš, policija, uklanjanje rakete iz podruma zgrade Foto: Dragana Kocić

Pripadnici Tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Uprave za vanredne situacije MUP Srbije, odneli su danas oko 14.30 sati protivavionsku raketu pronađenu pre dva dana u podrumu stambene zgrade u Bulevaru Nemanjića 33.

Uklanjanje rakete za koju se i dalje ne zna otkud u podrumu zgrade u kojoj živi oko 300 ljudi, sprovedeno je uz visoke mere obezbeđenja. Mada zgrada nije evakuisana, policija je tokom transporta rakete upozoravala prolaznike da se sklone na bezbednu udaljenost, a dežurali su i vatrogasci, kao i ekipa Hitne pomoći.

Niš, policija, uklanjanje rakete iz podruma zgrade Stanari živeli u strahu da će bomba da eksplodira, Foto: Dragana Kocić

Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava iz Beograda je u Niš stigao sa dva vozila. Jedno od njih priterano je uz sam ulaz zgrade i raketa uneta u tovarni deo. Nakon toga su pod rotacijom i sirenama transportovali oružje na bezbedno mesto.

Akciju uklanjanja rakete pratile su brojne Nišlije koje žive u ovom delu grada izražavajući negodovanje što je nekom uopšte palo na pamet da u podrumu skladišti oružje.

Niš, policija, uklanjanje rakete iz podruma zgrade Pod rotacijom i sirenama, raketa transportovana na bezbedno mesto, Foto: Dragana Kocić

- Nemamo nikakav uvid ko živi u našim zgradama, ljudi se odseljavaju, drugi se doseljavaju, ima ih svakakvih, pa nije nikakvo čudo što nam se i to dešava. Morao bi da se donese neki propis da se zgrada pretrese od podruma do tavana, ko zna šta bi se sve našlo – komentarisala je ovaj događaj jedna stanarka zgrade u kojoj je pronađena raketa.

Policijska uprava je potvrdila da je raketa bezbedno uklonjena. Kako saznajemo, oružje nije imalo bojevo punjenje.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA