• 5

Službenica u školi prebacila skoro 5 miliona dinara na svoj i suprugov račun. Radila je to 9 godina

Ona je u periodu od 2010. do jula 2019. godine u više navrata neosnovano prebacila novac sa računa škole na svoj račun i račun svog supruga B.M.

  • 5

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-а u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su Z. M. (55) zbog sumnje na krivično delo zloupotreba službenog položaja i njenog supruga B. M. (57) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Uhapšena Z. M, inače zaposlena u Mlekarskoj školi "Dr Obren Pejić' u Pirotu, sumnjiči se da je u periodu od 2010. do jula 2019. godine u više navrata neosnovano prebacila sa računa škole na svoj račun i račun svog supruga B. M. novac u ukupnom iznosu od 4.885.898 dinara.

Ona je, kako se sumnja, sačinjavala naloge za prenos u kojima je navodila imena različitih dobavljača za mleko, svoj i tekući račun B. M, a potom iste zajedno sa ostalim nalozima za prenos dostavljala na potpisivanje i overu, nakon čega ih je predavala na realizaciju u poslovnim bankama, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštu u Nišu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Zena

    Ispadose zene veci lopovi od muskaraca. Kradu na krupno i mnogo cesce se pojavi vest zena pokrala

  • @@@

    Ime ,prezime ,slika......a mogla je još verovatno.....e koliko je takvih prebacivanja

  • Iva

    Neko nije dobio svoj deo pa je otkucao inace bi krala jos 40 god...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima