≫ 

Zaustavili penzionera iz Subotice i začuo se zvuk iz auta: Uhvaćen je na delu čim je raširio noge

Kada je auto zaustavljen, iz automobila se začuo cvrkut zbog čega su odmah upućeni na detaljan pregled u garažu

  • 0
Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom u nedelju na prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja čak 36 pevajućih papagaja. Ptice su otkrivene u ''pasatu'' subotičkih registarskih oznaka kojim su se četvorica putnika u Srbiju vraćala iz Slovačke.

Automobil se kretao u traci obeleženoj "zelenim" semaforom - što znači da putnici nemaju ništa da prijave za carinjenje, što su službenicima i rekli kada su zaustavljeni radi rutinske kontrole.

Međutim, kada je auto zaustavljen, iz automobila se začuo cvrkut ptica zbog čega su odmah upućeni na detaljan pregled u garažu.

Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Krijumčarili su 36 papagaja / Foto: Uprava carina

Tada je otkriveno da su ptice bile zarobljene u tri zatvorene putne torbe od kojih su se dve nalazile između prednjih i zadnjih sedišta, a jedna kod suvozačevog sedišta.

Upravo se suvozač, 61-godišnji penzioner iz Subotice i prijavio kao vlasnik 36 krijumčarenih papagaja, od kojih su najbrojniji bili svetložuti (15 komada), ali je bilo i crvenih (9), šarenih (7), plavih (3) i jedan beli.

Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Između nogu penzionera iz Subotice bile su skrivene ptice / Foto: Uprava carina

Carinici su odmah o otkrivenim pticama obavestili dežurnog veterinarskog inspektora koji je konstatovao da se radi o tzv. pevajućim papagajima iz porodice ''Psephotus Haematonotus'', koji su potom predati radniku ZOO vrta iz Subotice.

Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Dve torbe sa papagajima su se nalazile između prednjih i zadnjih sedišta / Foto: Uprava carina

Ova vrsta papagaja je jedna od najbrojnijih u Australiji. Životni vek im je oko 15 godina, otporni su na niske temperature i bolesti. Vrlo su poželjni kao kućni ljubimci, jer se oglašavaju prijatnim cvrkutom, zbog čega ih i nazivaju ''kanarincima u telu papagaja''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA