≫ 

Direktora gimnazije u Ivanjici optužili da je đake odveo na šoping turu, a ne na ekskurziju

Nastavnici negiraju optužbe i ističu da su šokirani "skandalom koji se pojavio u medijima"

  • 1

Direktor Gimnazije u Ivanjici Duško Parezanović našao se proteklih dana u žiži javnosti, nakon optužbi anonimnih roditelja kako je na protekloj ekskurziji u Italiji decu vodio po tržnim centrima, umesto po destinacijama koje su predviđene programom. Profesori ivanjičke škole oštro negiraju ove optužbe i ističu da su "šokirani medijskim skandalom".

Kako su mediji proteklih dana pisali, direktor Parezanović navodno je tokom ekskurzije po severnoj Italiji, od 15. do 21. septembra, vodio učenike trećeg razreda u tri tržna centra i jednu parfimeriju, zbog čega su deca više vremena provela u šopingu nego u razgledanju gradova, za šta su njihovi roditelji dali novac.

- Deca su u San Marinu po njegovoj direktivi posetila jednu parfimeriju, a on ih je ubeđivao da kupe parfeme i nakit kao da je to njegova radnja. Pošto je parfimerija mala, naredio je da je deca iz dva autobusa posete u razmaku od pola sata, kako bi svi mogli na miru da kupuju. Kada su deca otišla s vodičima u obilazak grada, direktor je ostao da pokupi proviziju, koju dobija od vlasnika parfimerije u vidu pune torbe parfema - rekao je za medije anonimni sagovornik, koji se predstavio kao roditelj.

Kupovina, šoping, tržni centar Deca su, navodno, više vremena provela u tržnim centrima nego razgledajući gradove Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Navodno su, kako kaže bezimeni roditelj, po nalogu direktora deca provela jednako vremena u Trstu i Firenci, koliko i u razgledanju šoping centra u ovim gradovima.

PROFESORI GIMNAZIJE: ŠOKIRANI SMO ŠTA PIŠE U MEDIJIMA

Iz Gimnazije u Ivanjici, sa druge strane, ne samo da negiraju ove optužbe, već i ističu da su šokirani onim što se piše po medijima. Kako kažu, ko im ne veruje, neka pita samu decu.

Ekskurzija je zaista protekla bez ikakvog incidenta. Deca su bila smeštena u hotelu sa četiri zvezdice i na odlasku smo dobili sve pohvale od ljudi koji upravljaju tim objektom. Pohvalili su vaspitanje i ponašanje naših učenika, a što se tiče plana i programa zaista nismo odstupili od onoga što je bilo dogovoreno. Deca su u Ivanjicu došla zadovoljna, a i mi sa njima - kaže profesorka Gimnazije Dragana Maričić za Infoligu.

gimnazija ivanjica Gimanzija Ivanjica Printskrin: Google maps

Njen kolega, profesor Milovan Marković, istakao je da jedino što nije bilo planirano tokom ekskurzije je čekanje drugog autobusa koji je kasnio.

- To nam je iskrslo kao uslovno rečeno mali problem, morali smo da sačekamo drugi autobus, pa smo stajali sat vremena. Mislim da je svima jasno da deca na ovako dugim putovanjima moraju imati pauze, otići u toalet, osvežiti se. Imali smo mogućnost da stanemo kod nekog tržnog centra ili na pumpi. Stvarno smo smatrali da je deci komotnije da to bude tržni centar gde mogu da jedu, popiju sok, odu besplatno u toalet. Da li je neko od njih nešto kupovao, to je bio njihov lični izbor, mi im to ne možemo zabraniti - objasnio je Marković.

Kako kaže, njima je važno da deca na ekskurzijama posete destinacije koje su u planu i da se svi vrate, živi, zdravi i zadovoljni, kao što je i bilo u ovom slučaju.

Direktor ivanjičke Gimnazije, Duško Parezanović, nije želeo da komentariše optužbe.

Parfem, parfemi Parfemi se često kupuju u San Marinu Foto: Foter/Flickr/Jaako

- Nemam šta da kažem, pitajte decu i profesore koji su bili sa njima - samo je kratko prokomentarisao on.

PARFIMERIJA U SAN MARINU

Ekskurzije iz Srbije već godinama vrlo često svraćaju u jednu malu parfimeriju u San Marinu, koju drži čovek iz Srbije. Zbog toga on kupcima iz svoje zemlje daje popuste na parfeme, zbog čega oni ispadnu jeftiniji nego kad se kupe u domaćim prodavnicama.

- Bila sam pre nekoliko godina na eksurziji i sećam se te parfimerije. Dobili smo popuste od oko 15, 20 odsto, ne sećam se sada tačno. Znam samo da je ispalo veoma povoljno. Takođe su nam u San Marinu preporučili i jednu prodavnicu kože u kojoj takođe vlasnik Srbin daje popuste na robu. U mom odeljenju su svi dečaci tada kupili kožne kaiše za neke smešne cene - jedan je od komentara na društvenim mrežama na ove vesti.

(Telegraf.rs/Infoliga Ivanjica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    23. septembar 2019 | 16:33

    Eh stvarno smo strasan narod.nista nam ne valja!ma imamo da nadjemo manu za sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA