Postoji širok spektar oblasti za saradnju: Vučević razgovarao sa češkim ambasadorom

Kuhta je istakao da je skorašnja poseta Srbiji češkog predsednika veliki podsticaj ekonomskoj saradnji dve zemlje

  • 0
Milos Vucevic Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Češke u Republici Srbiji Tomaša Kuhtu. Vučević mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je ambasador prošle nedelje učestvovao u najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj gastronomiji, vinu i pivu “Food Talk” u Novom Sadu, kao i što će danas učestvovati u manifestaciji „Food Planet”.

Ambasador se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da su češke kompanije redovni izlagači na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodong sajma poljoprivrede, po kojem je Novi Sad poznat širom sveta, kao i to da će Češka naredne godine biti zemlja-partner te manifestacije.

Milos Vucevic Vučević i Kuhta na sastanku - Foto: novisad.rs

Ambasador Kuhta je istakao da je skorašnja poseta Srbiji češkog predsednika Zemana veliki podsticaj ekonomskoj saradnji dve zemlje, a da i njegova današnja poseta Novom Sadu potvrđuje produbljivanje ekonomskih i privrednih odnosa, što može rezultirati boljom saradnjom novosadskih i čeških privrednika u budućnosti.

Milos Vucevic Vučević - Foto: novisad.rs

Sagovornici su naglasili da postoji širok spektar oblasti u kojima Ambasada Češke i Grad Novi Sad mogu sarađivati, a na sastanku je ambasador Tomaš Kuhta upoznat i sa uslovima i zahtevima lokalnog tržišta, kao i sa dosadašnjim iskustvima u saradnji lokalne samouprave sa stranim privrednicima, potencijalnim investitorima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA