≫ 

Marija Lukić dobitnica nagrade "Osvajanje slobode"

Jedino slobodan čovek može biti istinski srećan, slobodan, zdrav i s voljenim ljudima, poručila je Lukićeva

  • 11
Marija Lukić Foto: Privatna arhiva

Nagradu "Osvajanje slobode" koju je ove godine 19. put dodelila Fondacija "Maja Maršićević Tasić" dobila je Marija Lukić, koja vodi sudski postupak protiv bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojeg optužuje za seksualno uznemiravanje.

Povodom dobijene nagrade, Lukić je kazala da sloboda nema alternativu i da jedino slobodan čovek može biti istinski srećan, slobodan, zdrav i s voljenim ljudima.

Ovogodišnji žiri činile su sve dosadašnje dobitnice nagrade, među kojima su, između ostalih i Brankica Stanković, novinarka i autorka emisije "Insajder", Dubravka Stojanović, istoričarka i vanredna profesorka na odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta, Mirjana Karanović, glumica, Hedvig Morvai-Horvat, direktorka programa Građanski pakt za jugoistočnu Evropu, supruga ubijenog premijera Srbije Zorana Ðinđića Ružica Đinđić i dramaturškinja Biljana Srbljanović.

Nagrada "Osvajanje slobode" dodeljuje se svake godine 24. septembra - na dan izborne pobede nad Slobodanom Miloševićem 2000. godine.

Fondacija "Maja Maršićević Tasić" osnovana je 2001. godine sa idejom da "očuva uspomenu na reformsku novinarku i političarku koja je osvajala slobodu i da promoviše napore svih žena koje to čine i danas", saopštili su organizatori.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    24. septembar 2019 | 23:55

    Hoćemo Mariju Lukić u Parove!!!

  • Amdrej

    25. septembar 2019 | 07:03

    Izvinite svi koji drugačije mislite! I ograđujem se i kažem da je muški akter u ovom slučaju čovek sa poremećajem. Ali...pri prvom susretu u vezi posla, doživela je nasrtanje,... hajde desilo se. Zbog posla pristaje da se učlani u stranku,...znači karakter diskutabilan. Pri učlanjenju, novi nasrtaj,...ćuti se?! Sleduju hiljade i hiljade poruka...i dalje se ćuti. Posle 15-hiljadite poruke se izlazi u javnost. Ima muža, oca, drugove, familiju, društvenu zajednicu sa NVO,... NIŠTA MI NIJE JASNO! Vi mislite kako hoćete ali u ovoj priči nešto debelo nije u redu.

  • DARKO 100%

    25. septembar 2019 | 09:37

    Jedino pravedan covek moze biti slobodan covek,ali podrska za njenu hrabrost da se obracuna sa lokalnim mocnicima ali videcemo dal je i drzava oddlucna da zastiti onog ko je ugrozen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA