"Držao me je za ruku i otišao u svetlost": Majka Vuka Ercega se bolnim rečima oprostila od sina

Dečak, koji je u komi postao tinejdžer, preminuo je u ponedeljak na klinici u Rusiji, gde je otišao na poslednju i dugoočekivanu intervenciju. Nažalost, Vukovo hrabro srce nije izdržalo

  • 8
Vuk Erceg Foto: Privatna arhiva

Dečak Vuk Erceg, koji je šest godina bio u komi uzrokovanoj povredama glave prilikom pada sa litice u Tašmajdanskom parku 2013. godine, preminuo je u ponedeljak u bolnici u Moskvigde je nedavno prebačen i operisan zbog infekcije na mozgu.

Njegova majka Irena Petrović se na društvenim mrežama oprostila od svog sina jedinca, veoma potresnim rečima:

"Moja radost je danas izgubio bitku, otišao je u svetlost... Držao me za ruku i otišao... Moje sve..."

Dečak, koji je u komi postao tinejdžer, preminuo je u ponedeljak na klinici u Rusiji, gde je otišao na poslednju i dugoočekivanu intervenciju, koja je budila nadu da će se, ipak, probuditi iz dubokog sna. Nažalost, Vukovo hrabro srce nije izdržalo. Borbu za život izgubio je u Moskvi, gradu u kojem je rođen i gde je proveo prvih sedam godina.

Vuk Erceg Foto: Privatna arhiva

Vuk je zapao u stanje kome zbog teških povreda glave, zadobijenih od pada sa litice u Tašmajdanskom parku. Tako se na najtužniji način završio beg od pčele tada desetogodišnjeg dečaka, koji je propao kroz neobezbeđenu zaštitnu ogradu gradilišta. On je pao sa litice visoke desetak metara, a posle nekoliko dana zapao je u komu.

Svake godine drugari iz škole i prijatelji obilazili su ga za rođendan. Soba na četvrtom spratu Tiršove, za njegov rođendan bila je puna i suza i smeha, ali i ogromne podrške.

Vuk je voleo da igra košarku. Čekamo samo da uhvati loptu i da koš! Slavimo rođendane, pričamo mu i dajemo sve od sebe da se vrati kući. Zahvalni smo svim doktorima, sestrama, prijateljima, koji su uz nas - govorila je za medije Irena.

Vuk Erceg Foto: privatna arhiva

Vuk je vodio zdrav život, odrastao je u Moskvi, upisao osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", trenirao košarku, imao sve petice. Bio je veliki avanturista.

Voleo je i da majci poklanja žute ruže, jer je znao da se njoj ne sviđaju crvene.

- Poslednjih godina meni nema ko da je pokloni. A znam da bi je Vuk, da može, tebi danas sigurno poklonio - rekla je Irena prošle godine, gostujući za 8. mart u emisiji "150 minuta" na TV Prva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA