≫ 

Tijana je za 7 dana postala drugačije dete. Nije gladna. Smeje se. Ima plan šta će biti kad poraste

Sada je pričljivi zvrk, a do pre nedelju dana dete koje je imalo samo jednu želju, a to je da svakog dana ima da redovno jede

  • 44
Tijana Ramani, Surdulica, pomoć Foto: S. Tasić

Za samo nedelju dana od objavljivanja priče o teškom životu Marije Dojčinović i njene devojčice Tijane Ramani iz okoline Surdulice, njih dve su zatrpane paketima sa hranom, odećom, obućom i igračkama. Mala Tijana (5) imala je samo jednu želju, a ona je bila da ima šta da jede i to svakog dana. Želja joj se ubrzo i ostvarila. Iz čitave Srbije stigle su pošiljke.

Dok otvara pakete, nekoliko paleta sa jajima su nešto čemu se mala Tijana stalno vraća.

- Mama, vidi mama jaja, imaćemo puno da jedemo, puno jaja. Ima i čokolada, ima čak i belih, ali ja više volim one crne. Sad imamo šta da jedemo. A dobila sam i lutkice, tu je maca, evo i ima i zeka. Imam i gumene čizmice, plave i crvene, tu su i patike, pa jaknice, tek čarapice - priča Tijana dok pokazuje kutiju punu dečjih čarapa.

Tijana Ramani, Surdulica, pomoć Foto: S. Tasić

Marija Dojčinović još uvek ne može da veruje kako im se život promenio za samo nekoliko dana.

- Bile smo više gladne nego site, nismo imale šta da jedemo, sada bukvalno ne znamo šta prvo da uzmemo da probamo. Imamo jogurt, mleko, suhomesnato, makarone, keks, čokolade, paštete, gotova jela, ma ne mogu da stignem sve da vidim. Dobile smo hranu da imamo za čitavu zimu, plus brašno, šećer, zejtin. Hvala svima, hvala dobrim ljudima. Stigla nam je odeća i obuća, uglavnom sve novo, sa etiketama. Tu su i šamponi, kupke, sapuni, prašak, toalet papir, ma sve što nam treba i više od toga. Srce mi je puno i nemam reči kojima bih izrazila zahvalnost za ovoliku dobrotu koja nas je snašla - prenosi svoja osećanja Marija.

Tijana Ramani, Surdulica, pomoć Napokon je kuća puna namirnica i ne plaše se šta će jesti sutra / Foto: S. Tasić

Za samo nedelju dana Tijana je postala potpuno druga devojčica. Sada je pričljivi zvrk, a do pre nedelju dana dete koje je imalo samo jednu želju, a to je da svakog dana ima da redovno jede.

Interesuje je sve, htela bi da uči da piše, naročito su joj zanimljive novine. Slaže ih redom, lista, pažnju joj privlače fotografije. Smeje se kad ugleda privlačne reklame u njima.

Tijana Ramani, Surdulica, pomoć Obožava svoje lutke koje nikad nije imala / Foto: S. Tasić

Kaže da joj je želja, kad poraste, da bude novinarka.

Ne odvaja se od lutke u plavoj haljinici, koja je bila u jednom od prvih paketa koji su stigli na njihovu adresu i to iz Beograda.

- Dala sam joj ime Teodora, to mi je druga lutka. Sada imam puno igračaka. Ne znam sa kojom prvo da se igram, ali Tijanu i Teodoru volim najviše. Volela bih da ih sve poređam na jednoj polici, da sve budu zajedno - dodaje

Tijana.

Tijana Ramani Ovako je Tijana izgledala pre nego što je Srbija čula za nju / Foto: S. Tasić
Tijana i Marija Ovo je Tijanin dom / Foto: S. Tasić

Video: Mala Tijana ima samo jednu želju - da jede

(S.Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    27. septembar 2019 | 08:16

    Zasto opstina ne sagradi neku kucicu u gradu i resi ovaj problem na duze. Sram ih bilo samo u foteljama sede i nista ne rade i dobivaju dobre plate.

  • Nevena

    27. septembar 2019 | 09:56

    Sramota muskarcima kao od brda odvaljenih sa bliskog istoka koji su u najvecem broju ekonomske izbjeglice se pomaze a ne ovoj sirotinji - sirotinji kojoj je to zaista potrebno. Ovo i samo ovo je Bogu plakati NISTA DRUGO!!!

  • Lea

    27. septembar 2019 | 09:22

    Dobri narode, dajte sms da im se za kucicu skupi...za sobicu kupatilo, mozemo mi to, svi.zajedno.Dajte SMS...dogovorite.se sa njihovom opstinom.Napravite pricu, medijski ispratite, dace ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA