Novosađanka nakon incidenta sa neispravnom ljuljaškom: To je sistem "drži vodu dok majstori ne odu"

Iz Gradske uprave su, povodom incidenta koji se u petak uveče dogodio na dečijem igralištu u Ulici Stanoja Stanojevića, saopštili da je nalog za popravku rekvizita i sprava na tom igralištu dat 15. avgusta

  • 9
Majka povredjena dok se igrala sa bebom Foto: 021.rs

Nakon incidenta u Novom Sadu kada je ljuljaška pala i povredila ženu koja je u tom trenutku držala dete (2), oglasila se i Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

- Od tog datuma tri puta su vršene intervencije na ovom igralištu. Ljuljaška, predviđena za decu uzrasta od 5 do 12 godina, koja je pukla sinoć, popravljena je odmah jutros, 28. septembra - navodi se u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U saopštenju se ne objašnjava kako je i pored tri intervencije za prethodnih mesec dana, moglo doći do pada ljuljaške koja je povredila ženu. U pismu dostavljenom Portalu 021 opširno se opisuje procedura popravke dečijih igrališta.

Majka povredjena dok se igrala sa bebom Foto: 021.rs

Navodi se da "na teritoriji Novog Sada trenutno postoji oko 200 dečijih igrališta i da se svake godine, kroz redovno održavanje, vrši njihova obnova i sanacija, a radovi na održavanju obuhvataju popravku ili eventualnu zamenu oštećenih rekvizita i pratećeg mobilijara (klupe, korpe, stalak za biciklove, zaštitne ograde i sl.)".

"Ovi radovi izvode se na osnovu Programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti od lokalnog interesa. Program realizuje Gradska uprava za komunalne poslove, dok stručni nadzor nad realizacijom Programa vrši Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Gradska uprava za komunalne poslove sprovodi postupak javne nabavke i zaključuje ugovor sa odabranim izvođačem radova na poslovima održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima. Na osnovu predmetnog ugovora, nadzorni organ Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije daje nalog izabranom izvođaču. U okviru ovih radova vrši se popravka oštećenih rekvizita (ljuljaške, penjalice, klackalice, tobogan), Nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sprovodi redovni nadzor i obilazak dečijih igrališta i pritom se izdaju nalozi za popravku svih uočenih oštećenja, a intervencije se obavljaju i prema prijavama dobijenim od strane inspekcije, mesnih zajednica ili samih građana", nabraja se u saopštenju.

povređena žena M. L. Foto: privatna arhiva

"Svedoci smo nebrojenih primera vandalizma. Nažalost, činjenica je da i dalje ima neodgovornih pojedinaca, zbog čega se trudimo da utičemo na svest građana da ne uništavaju gradsku imovinu", navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

S druge strane, Novosađanka Radoslava K. koja stanuje u blizini ovog dečijeg igrališta kaže da su majstori koji su danas bili samo okačili ljuljašku na isto mesto.

povređena žena M. L, dijagnoza Foto: privatna arhiva

- Majstori, međutim, nisu otkrili gde je pravi problem i to će opet otpasti. To je sistem 'drži vodu dok majstori ne odu' - navodi ona za 021.rs.

Ova stanovnica Novog naselja kaže i da je šest meseci vodila prepisku sa odgovornima iz Gradske uprave za građevinsko zemljište zbog problema na ovom dečijem igralištu i da su obećavali da će ljuljaška biti popravljena.

(Telegraf.rs/021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    28. septembar 2019 | 18:49

    Gospodja je,bez bilo kakvog vredjanja da ne bude zabune,punija i pitam se da li je razmisljala sta ce ona na ljuljasci namenjenoj deci od 5 do 12 godina koja imaju svega nekoliko kilograma!?

  • Zverko

    28. septembar 2019 | 19:24

    Padaju ljuljaske zato sto bi roditelji trebali da povedu malo racuna o deci kada su napolju(malo vecoj deci),pentraju se,skacu vrte te ljuljaske oko sipke..

  • Pravednik

    28. septembar 2019 | 18:46

    Za decu starosti od 5 do 12 godina. Kada roditelji ne nauče, tu je ljuljaška da ih podseti i tresne po glavi. Greota za dete od dve godine, ali ono nije biralo neodgovornu majku. Možda treba tražiti igralište za odrasle (do 100 kg), još ako može da finansira grad, idiiiii, evo ga opet komunizam i socijalizam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA