Vid iz Apatina naleteo na neman dugu 2,35 metra i tešku 98 kg, a onda su u borbu uleteli i Hrvati

"Ribolovci to redovno čine, i ja sam nekoliko puta pomogao kolegama iz Hrvatske"

  • 22
Som kapitalac

Foto: Facebook/Vid Vićo Bašić

Ribolovac Vid Bašić (35) iz Apatina u četvrtak poslepodne je na Dunavu kod Apatina upecao soma kapitalca dugog 2,35 metra i teškog čak 98 kilograma.

Bašić kaže da je ovu grdosiju uhvatio na 1382 km, na mestu gde se Drava uliva u Dunav, te da mu je pomoć da ulov izvadi u čamac pružio trojac ribolovaca iz susedne Hrvatske i prijatelj Branko Juras iz Kljajićeva koji je takođe bio na vodi.

Som kapitalac

Foto: Facebook/Vid Vićo Bašić

- Borba je trajala čitav sat i verovatno bi potrajala i duže da hrvatski pecaroši iz Osijeka i prijatelj Branko nisu pomogli. Kada su videli da mi treba pomoć prišli su i pomogli izvlačenje kapitalca u čamac. Ribolovci to redovno čine, i ja sam nekoliko puta pomogao kolegama iz Hrvatske - kaže Bašić.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je som kapitalac njegov "ulov života".

Som kapitalac

Foto: Facebook/Vid Vićo Bašić

Bašić je dugogodišnji član udruženja sportskih ribolovaca "Čikla" i "Bucov" iz Apatina.

U karijeri je imao kapitalne ulove soma od 65 i 70 kilograma, kao i smuđeve težine 10,5, 11,7 i 12 kilograma za kojeg je proglašen i najpecarošem 2018. godine.

(Telegraf.rs/Radiodunav.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zabar

    28. septembar 2019 | 19:52

    Ovakvi somovi se nikada ne vracaju. Njegov reproduktivni vek je prosao,a cini stetu ribljem fondu. Uostalom lako je vama govoriti da vrati,a vi prvi kada bi upecali ne bi vratili. Ja nikada nisam ni slicnoga upecao,moj rekord je 18-19kg ali ne vracam. Volim pojesti ribu,staviti je na rostilj. Placam dozvolu pecam uvek na dva stapa. I ono sto ulovim nosim kuci(naravno ne ispod mere primerke).

  • Djule

    28. septembar 2019 | 18:54

    Bistro majstore.

  • Voja

    28. septembar 2019 | 22:42

    A jel vratio ribu u vodu kao pravi ribolovac ovakve primerke treba zabraniti na pravo zadrzavanja i obavezno vracanje ovo su rariteti slikaj se i vrati ulov tad si pravi sportista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA