≫ 

Nasilje na času u Odžacima: Učenik sedmog razreda uhvatio vršnjaka za glavu i lupio njome o klupu

Majka povređenog dečaka ispričala je još goru stvar

  • 4

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u osnovnoj školi "Branko Radičević" u Odžacima, gde je na času povređen učenik sedmog razreda. Majka povređenog dečaka tvrdi da on trpi nasilje već godinama.

Ona kaže da se sve dogodilo na času matematiike, kada je njenog sina povredio drug iz razreda, koji ga je uhvatio za glavu i njome udario u klupu.

RTS nezvanično saznaje da je nasilju prethodila kraća rasprava među učenicima. Dečak je zadobio posekotinu, a kako kaže Jelena V., njen sin trpi nasilje već godinama.

- Ja sam kao roditelj tražila, mogu da dokumentujem, i svoje dete vaspitavala najbolje što umem i tražim od njih da se pomogne mom detetu. Moje dete nije neko ko vrši nasilje, on je neko ko trpi nasilje godinama. Šest godina, evo sedma godina u toj istoj školi - priča Jelena V.

DIREKTORKA ODBILA DA GOVORI O SLUČAJU, PROSLEDILA SAOPŠTENJE

Direktorka Osnovne škole "Branko Radičević" Danijela Ćulibrk nije želela da govori za medije, ali je dala saopštenje u kojem je navedeno da je škola odmah reagovala, da je povređeni učenik zbrinut i da su posle toga obavešteni svi nadležni organi.

- Blagovremeno je obaveštena školska uprava, centar za socijalni rad i policijska stanica. Savetnik koji je zadužen za ovu oblast i koordinator za zaštitu dece od nasilja Gradimir Marković je preduzeo sve neophodne mere. Kontaktirao je rukovodeće organe u školi, dao savet kako i šta da se uradi i nakon toga vrši redovan savetodavni rad - kaže Borislav Staničkov, načelnik školske uprave.

Škola je pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnice na čijem času se dogodio incident, a u saopštenju koje je RTS dobio od škole navedeno je da je rasprava u okviru disciplinskog postupka, na kojoj će biti saslušani svi akteri, zakazana za 4. oktobar.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    30. septembar 2019 | 21:30

    E sad je nastavnik kriv. A nek se javi roditelj koji je podrzao nastavnika, on ne sme da vikne na ucenika, a da ga udari.. U moje vrijeme nismo smeli da se javimo na casu, a ne da se bijemo.. Nastavnicima su oduzeta sva prava, a sad su oni krkvi.. Krivi su roditelji, i samo roditelji...

  • Nekada učenik sada roditelj

    30. septembar 2019 | 19:01

    Kakva je to škola i nastavnici kada se deca tuku na času???? U moje vreme ko se potuče u školskom dvorištu POSLE NASTAVE bio je kažnjavan ukorom iz vladanja,predisključenje iz škole itd. Školstvo koje je na budzetu i gradjani ga debelo plaćaju non stop u štrajku i traže povećanje a rezutati? Kuda ide ovaj svet????

  • R

    30. septembar 2019 | 20:36

    Ovi ko papagaji, sve smo uradili, sve smo uradili....!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA