≫ 

Želeli su modernu svadbu, ali su zbog roditelja napravili ustupak: Ovo venčanje u Užicu pamtiće svi

Pored modernog dela, bilo je i gađanja jabuke, "kupovine" mlade...

  • 0
Svadba iz mog kraja Printskrin: Youtube/RTS

Mladi i prelepi novopečeni bračni par iz Užica, Nevena Nikolić i Aleksandar Lađevac, imali su venčanje kakvo će i oni i gosti dugo pamtiti. A od samog početka ništa nije bilo uobičajeno. Njihova ljubav rodila se zahvaljujući zajedničkim interesovanjima za – ekstremne sportove!

Iako je Aleksandar odmah znao da je Nevena ljubav njegovog života, ona se teško odlučila na brak, budući da je tek završila studije. Ipak, spektakularna prosidba otopila je Nevenino srce.

Par je odlučio da napravi modernu svadbu ali su kao ustupak roditeljima ipak uvrstili i sve najznačajnije običaje iz užičkog kraja. Bilo je tu i gađanja jabuke, „kupovine“ i prenošenja mlade, hvatanja bidermajera, umivanja vodom sa izvora, razbijanja čaše protiv malera…

Svadba iz mog kraja Printskrin: Youtube/RTS

Nevenina baka je i zaplakala kada je ispraćala unuku, nakon što je dever obavio „kupovinu mlade“ a tokom ove svadbe zabeleženi još emotivnih, porodičnih trenutaka. Pažnju svih dodatno je privuklo i prisustvo prelepe i duhovite Mirke Vasiljević (koja se još nije zvanično udala). Popularna glumica a sada i voditeljka, okušala se na ovoj svadbi i u „krađi“ barjaka. To je običaj po kome neudate devojke, otimanjem barjaka od neoženjenih momaka (sa mladoženjine strane), na taj način – stupaju sa njima u kontakt. Nekada su ovakva poznanstva vodila u nove brakove.

Svadba iz mog kraja Printskrin: Youtube/RTS

Vrhunac ovog svadbenog slavlja se ipak dogodio na najvećem pristupačnom uzvišenju nad Užicem jer je želja mladenaca bila da se građansko venčanje obavi upravo na vidikovcu. To je sprečilo dolazak starijih zvanica ali su mladi bili oduševljeni pogledom na Užice iz ptičje perspektive. Od bakljade, koja je nastala na vidikovcu, nažalost dogodio se i požar – koji su svi zajedno uspešno ugasili.

(Telegraf.rs/www.uziceoglasnatabla.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA