Vučević otvorio Sajam sporta u Novom Sadu pa odigrao partiju stonog tenisa

Svi koji posete ovu sajamsku manifestaciju će moći da se upoznaju sa brojnim klubovima, da se oprobaju u različitim disciplinama, pa čak i upoznaju neke od vrhunskih sportista - poručio je Miloš Vučević

  • 0
Miloš Vučević

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja Sajma sporta.

- Treći put po redu Grad Novi Sad je sa partnerima organizovao jednu od najveselijih, najrazigranijih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu, a to je Sajam sporta koji je posvećen kako profesionalnom, tako i amaterskom sportu. Svi koji posete ovu sajamsku manifestaciju će moći da se upoznaju sa brojnim klubovima i sportskim asocijacijama, da se oprobaju u različitim disciplinama, pa čak i upoznaju neke od vrhunskih sportista. Hvala našim vrsnim sportistima koji su danas ovde, a koji su na najbolji mogući način predstavljali našu državu na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima. Njihovo prisustvo je lep gest i podstrek za najmlađe, da vide i upoznaju svoje uzore - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

On je poručio da iako "ne mogu svi da budu reprezentativci ili vrhunski sportisti, važno je da bavljenje sportom bude prvenstveno vođeno težnjom za formiranjem zdravog tela i duha, kao i radi izgradnje karaktera i sistema vrednosti, i to još od najranijeg uzrasta.

Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja Sajma sporta-Foto: Grad Novi Sad

- Verujem da ćemo uskoro morati da širimo prostorne kapacitete Sajma sporta, jer imamo sve više učesnika, prvenstveno dece, ali i više ulagati u amaterski i školski sport. Trudićemo se i dalje da u Novom Sadu, Omladinskoj prestonici Evrope, jednaku pažnju posvećujemo ulaganju u vrhunski sport, kao i u rekreativno bavljenje sportom - izjavio je Vučević nakon obilaska Hale 2 i Hale 3 pozvao sve da posete ovaj sajam koji nudi veliki broj sadržaja.

Otvaranju manifestacije su prisustvovale i Borislava Perić-Ranković i Nada Matić koje su nosioci Zlatne i Srebrne medalje sa Evropskog prvenstva stonotenisera sa invaliditetom, kao i mnogi drugi eminentni sportisti.

Miloš Vučević

Verujem da ćemo uskoro morati da širimo prostorne kapacitete Sajma sporta, jer imamo sve više učesnika, poručio je gradonačelnik Novog Sada-Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Vučević se tom prilikom susreo i sa selektorom odbojkaške reprezentacije Slobodanom Kovačem, koji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu tim Srbije doveo do zlatne medalje. U okviru svečanosti nastupili su i „Master Dance Studio“, članovi Sokolskog društva, a simbolično je odigrana i partija stonog tenisa između gradonačelnika, direktora Sajma Slobodana Cvetkovića i reprezentativki.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA