"Najslađi ajvarčić" proglašen za najukusniji ajvar u Beloj Palanci

Završeno još jedno takmičenje u pravljenju ajvara "Izađi mi na teglu"

  • 0

Veseli karavan "Izađi mi na teglu" koji i ove godine obilazi 30 gradova u potrazi za najukusnijim ajvarom, ovog puta se zaustavio u Beloj Palanci, gde je u osunčanom gradu ispod Suve planine pokušao da pronađe ko najbolje sprema poznati namaz.

Izađi mi na teglu Bela Palanka Stanovnici Bele Palanke pokazali su umeće u pravljenju ajvara, Foto: Telegraf.rs

Spremni za takmičenje, ali i dobru zabavu, učesnici su pre podneva počeli da peku papriku, a glavna ulica Bele Palanke postala je crvene boje.

- Došli smo da učestvujemo, da se družimo sa komšijama, a možda i osvojimo neku nagradu. Spremamo naš porodični ajvar, koji se prenosi s kolena na koleno. Nadam se da će se žiriju dopasti, pa možda osvojimo i neku nagradu - kaže Branka, kapiten tima "Volim ajvar svim srcem".

Izađi mi na teglu Bela Palanka Čak su i muškarci odlučili hrabro da "ukrste varjače" sa ženama, Foto: Telegraf.rs

Tokom celodnevne manifestacije, učesnici, ali i meštani Bele Palanke, imali su priliku da prisustvuju zanimljivom zabavnom i kulturnom programu koje je priredio karavan "Izađi mi na teglu". Ove godine prvi put je organizovan i edukativni centar, gde su polaznici mogli da saznaju više o pokretanju sopstvenog biznisa.

- Ovo je prilika da oni koji žele da pokrenu biznis saznaju koji su koraci koje treba da preuzmu, kao i kako da dođu do potrebnih sredstava. Posetili smo gradove širom Srbije i drago mi je da ima sve više preduzetnika koji žele da se upuste u ovu priču, a mi smo tu da im pokažemo kako - kaže jedan od predavača edukativnog centra, Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije.

Izađi mi na teglu Bela Palanka "Najslađi ajvarčić" proglašen je pobednikom Bele Palanke, Foto: Telegraf.rs

Nakon što Bela Palanka zamirisala na ajvar, a tegle se napunile i zarvenele, došao je red da se izabere pobednik. U oštroj konkurenciji, za najbolji ajvar proglašen je "Najslađi ajvarčić", koji će se u 12. oktobra u Beogradu takmičiti za prvo mesto u Srbiji. Ukoliko osvoji i Beograd, ovaj ajvar u saradnji sa "Bakinom tajnom", naći će se na policama u prodavnicama širom Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA