Kako izgleda protest taksista u Novom Sadu: Policija ih "rascepkala" i sprečila blokadu saobraćaja

Taksisti ne žele da u Novi Sad dođe agencija za prevoz CarGo

  • 14
SRBIJA NOVI SAD Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Protestna vožnja novosadskih taksista završena je oko 14 sati na Štrandu, ali Novosađani jedva da su i primetili da je bilo protesta taksista, jer ih je policija "rascepkala" time što im nije dozvolila da formiraju jednu kolonu koja bi išla čitavom trasom. Ono što se moglo videti jesu manje grupe taksi vozila, njih 10 do 20, koji su prolazili trasom trubeći.

Taksisti su se kretali od Mišeluka, preko Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara i Fruškogorske do Štranda, gde su završili vožnju.

Protest taksista u Novom Sadu je svojevrsni "preventivni" protest, jer, sudeći po izjavama predstavnika taksista, oni ne žele da u Novi Sad dođe agencija za prevoz CarGo i protest je način da pruže podršku kolegama u Beogradu.

SRBIJA NOVI SAD Pružili su podršku kolegama iz Beograda, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema tvrdnjama jednog od taksista, CarGo je zvao pojedine novosadske taksiste da im se pridruže i ova agencija za prevoz se nalazi "pred vratima" grada.

- Nama je osim CarGo-a, koji je na vratima Novog Sada, problem i što je dosta nelegalnog taksi prevoza bilo, a postojali su i taksisti bez dozvole za rad. To se sada prilično dobro iščistilo sa ovim novim zakonom, pa bih pohvalio saobraćajnu upravu. Postoje neke sitnice koje ne idu nama na ruku, po pitanju školske spreme, jer po zakonu osoba koja je završila saobraćajni fakultet ili mašinski, a nije završila srednju saobraćajnu, ne može da bude taksista. To je veliki problem za taksi vozače, ali verujem da ćemo pronaći rešenje i za to - poručio je taksista koji protestuje u Novom Sadu.

SRBIJA NOVI SAD Nije im dozvoljeno da naprave veću gužvu, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On se izvinio građanima što je moralo da dođe do protesta, ali, kako je rekao, to je jedini način da pruže podršku kolegama iz Beograda.

- Mi ćemo gledati da što kraće vreme budemo na ulicama Novog Sada i da što manje smetamo građanima Novog Sada. Tražili smo od policije da nam dopusti prolaz kroz semafore, za danas nismo dobili takvo odobrenje. Policija će biti u pratnji, ali moramo da poštujemo sva pravila, kao i ostali građani. Protesti su zakazani za svaki dan u isto vreme i istom maršrutom. Videćemo šta će se dalje dešavati u ostalim gradovima, pa ćemo u dogovoru sa njima odlučivati o daljim potezima - rečeno je pre polaska u protestnu vožnju.

SRBIJA NOVI SAD Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U protestnoj vožnji učestvuju udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosađani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođani.

Novi protest zakazan je za sredu u 13 časova, a taksisti će se kretati istom rutom.

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾🇵🇾

    8. oktobar 2019 | 15:41

    Zasto stop kargo kada je jeftiniji ??

  • ARCIBALD

    8. oktobar 2019 | 16:00

    Taxistima koji su duzni drzavi vise od 1000 dinara skinuti tx tablice i uzeti taxi dozvole.Eto reda momentalno.Ko placa porez da radi ko ne placa taj ne moze.

  • Lemi

    8. oktobar 2019 | 16:22

    Ovi su kao vidoviti pa bi da spreče konkurenciju? Toliko je loše biti taksista, da ih ima kao pleve.O bezobrazluku i bahatoj vožnji po N.Sadu, izlišno je govoriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA