Snajka prijavila svekrvu da pravi najbolji ajvar u Kuršumliji, pa obe dobile krune

Kostići napravili najukusniji ajvar u Kuršumliji

  • 2

Na samom kraju ovogodišnje putešestvije karavana "Izađi mi na teglu", našla se i Kuršumlija.

Na gradskom platou, u centru Kuršumlije, Turistička organizacija u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda, organizovala je po treći put manifestaciju „Izađi mi na teglu“, koja je karavanskog tipa i već šest godina obilazi gradove širom Srbije.

Izađi mi na teglu Kuršumlija Stanovnici Kuršumlije pokušali su da pokažu ko pravi najbolji ajvar, Foto: Telegraf.rs

Pored bogatog kulturno- umetničkog programa, glavni deo događaja zauzelo je kuvanje omiljenog srpskog namaza - ajvaraUkupno se takmičilo devet ekipa: „Čar na dar“, „Maja“, „Hrana i vino“, „Ajvar-zdrava hrana“, „Kuvarice manje zbori “, „Pakleni kuvari“,  „Jana“, „Kostići“ i „Kul-ajvar“.

Izađi mi na teglu Kuršumlija Među takmičarima našli su se i mnogi mladi stručnjaci za ajvar, Foto: Telegraf.rs

Nakon žestoke višesatne borbe, za najbolji ajvar proglašen je porodični recept Kostića.

- Odlučila sam da prijavim svekrvu i majku, jer znam da one prave najbolji ajvar na svetu! Nećkale su se, ali sam uspela da ih nateram da učestvujemo. Eto, izgleda da nisam pogrešila - kaže uz smeh Suzana Kostić.

Izađi mi na teglu Kuršumlija Na gradskom trgu u Kuršumliji bio je priređen bogat kulturno- zabavni program, Foto: Telegraf.rs

Porodica Kostić će zajedno sa pobedničkim ekipama iz 30 srpskih gradova u subotu 12. oktobra ukrstiti varjače, kako bi napravili najbolji ajvar u Srbji. Pobednički ajvar će se, u saradnji sa "Bakinom tajnom" naći u prodavnicama širom naše zemlje. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA