• 4

Zatrovana još jedna srpska reka crvenom tečnošću: Uništen živi svet u Despotovici

Reka Despotovica pripada slivu Zapadne Morave

  • 4

U korito reke Despotovice, koja protiče kroz Gornji Milanovac, u utorak je u mestu Mlakovac prosuta otrovna supstanca od koje je uništen živi svet u vodi.

Kako je izjavio inspektor Đorđe Đoković iz opštinske inspekcije, postoji mogućnost da je neko bacio nešto otrovno u reku ili da je prosuta neka tečnost o čemu je obaveštena regionalna vodoprivredna inspekcija koja će utvrditi uzroke pomora.

U Javnom komunalnom preduzeću referent za ispravnost otpadnih voda Miodrag Nešovic utvrdio je da je u reku prosuta neka crvena tečnost od koje je uginuo živi svet, u dužini do jednog kilometra i da to ne potiče od privrednih preduzeća, kako prenosi Alo.

- Najverovatnije je neko prao ambalažu u kojoj se nalazio otrov i to izručio u reku jer je trovanje počelo od mosta gde je prosuto i očekujemo da će se utvrditi koji je sadržaj u pitanju - rekao je Nešović.

Reka Despotovica pripada slivu Zapadne Morave, a u uliva se u Dičinu u mestu Brđani.

Video: Reka pliva u hemikalijama, a inspektori ne vide penu

(Telegraf.rs/Alo)

Komentari

  • nikolas

    KAKO RADIMO TAKO CE NAM DECA I UNUCAD BITI ZDRAVI!!! OVO SU MANIJACI!!

  • RCINUS

    Sve dok se neuvede višedeceniska robija ovo zlo neće se iskoreniti u srbiji... Uvesti posebnu eko policiju koja će te zlotvore otkrivati hapsiti i privoditi pravdi

  • radosav

    o cemu se ovde prica? pa ta reka uz samu Ibarsku magistralu godinama je zagadjena, crvene je boje i nesnosljivo zaudara? a vidi, nadlezni ne znaju o cemu se radi? to ti je ona izreka o ludom i zbunjenom, zar ne?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima