≫ 

Zatrovana još jedna srpska reka crvenom tečnošću: Uništen živi svet u Despotovici

Reka Despotovica pripada slivu Zapadne Morave

  • 4

U korito reke Despotovice, koja protiče kroz Gornji Milanovac, u utorak je u mestu Mlakovac prosuta otrovna supstanca od koje je uništen živi svet u vodi.

Kako je izjavio inspektor Đorđe Đoković iz opštinske inspekcije, postoji mogućnost da je neko bacio nešto otrovno u reku ili da je prosuta neka tečnost o čemu je obaveštena regionalna vodoprivredna inspekcija koja će utvrditi uzroke pomora.

U Javnom komunalnom preduzeću referent za ispravnost otpadnih voda Miodrag Nešovic utvrdio je da je u reku prosuta neka crvena tečnost od koje je uginuo živi svet, u dužini do jednog kilometra i da to ne potiče od privrednih preduzeća, kako prenosi Alo.

- Najverovatnije je neko prao ambalažu u kojoj se nalazio otrov i to izručio u reku jer je trovanje počelo od mosta gde je prosuto i očekujemo da će se utvrditi koji je sadržaj u pitanju - rekao je Nešović.

Reka Despotovica pripada slivu Zapadne Morave, a u uliva se u Dičinu u mestu Brđani.

Video: Reka pliva u hemikalijama, a inspektori ne vide penu

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RCINUS

    10. oktobar 2019 | 07:01

    Sve dok se neuvede višedeceniska robija ovo zlo neće se iskoreniti u srbiji... Uvesti posebnu eko policiju koja će te zlotvore otkrivati hapsiti i privoditi pravdi

  • radosav

    10. oktobar 2019 | 06:56

    o cemu se ovde prica? pa ta reka uz samu Ibarsku magistralu godinama je zagadjena, crvene je boje i nesnosljivo zaudara? a vidi, nadlezni ne znaju o cemu se radi? to ti je ona izreka o ludom i zbunjenom, zar ne?

  • nikolas

    10. oktobar 2019 | 09:21

    KAKO RADIMO TAKO CE NAM DECA I UNUCAD BITI ZDRAVI!!! OVO SU MANIJACI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA