≫ 

"Pomišljala sam da skočim s 8. sprata, čula se vriska ljudi": Ispovest bake nakon požara u Nišu

Inače, pre nekoliko godina u susednom ulazu takođe je bio požar, kada je jedna starica donela sveću u podrum, ostavila je i zapalila zgradu

  • 0
Požar u Nišu Foto: Telegraf.rs

- Moj stan se punio dimom. Svuda se čula vriska ljudi... Mislila sam da ću se ugušiti i da imam veće šanse da se spasem ako skočim sa osmog sprata - priča unezverena starica, stanarka zgrade u Bulevaru Nemanjića 21, u Nišu, u kojoj se noćas zapalio jedan stan.

Kako kaže, oko 01.30 osetila je da dim prodire u njenu sobu.

- Kada sam otvorila vrata, sve je bilo zadimljeno. Nisam imala kud, niti znala šta da radim. Pomislila sam da je najbolje da skočim s osmog sprata. Srećom, vatrogasci su išli od stana do stana. Rekli su mi da stavim vlažne peškire ispod vrata - kaže ova žena.

Buka i vriska prelamale su se u noći, a iz zgrade, u kojoj živi više od 150 ljudi, 13-oro je evakuisano.

Požar u Nišu Zapalio se stan na 4. spratu Foto: Telegraf.rs

Stan u kome je izbio požar nalazi se na 4. spratu i u njemu su živele majka i ćerka. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, vatra se nije proširila na ostale domove.

Zbrinuli smo petoro ljudi zbog udisanja ugljen monoksida, još dve osobe dobile su terapiju jer su bile uznemirene, a jedan vatrogasac je zadobio manju posekotinu tokom intervencije - saopštila je dr Verica Božić, šef prve ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu.

Vatru je gasilo 14 vatrogasaca, sa 6 vozila. Neki od njih su jutros i dalje bili na licu mesta, kako bi se uverili da je svaki plamičak ugašen.

Inače, pre nekoliko godina u susednom ulazu takođe je bio požar, kada je jedna starica donela sveću u podrum, ostavila je i zapalila zgradu.

Video: Ispovest bake nakon požara koji je zahvatio zgradu u kojoj živi u Nišu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA