≫ 

Lažni oglasi za upoznavanje na Fejsbuku: Kače slike žena, tvrde da traže muškarce, tad kreću napadi

"Tražim muškarca - ženu" stranica kreirana je u četvrtak, a već su identiteti dve žene zloupotrebljeni

  • 17
Oglasi Foto: Facebook

"Koga nema na internetu, kao i da ne postoji", krilatica je koja sve više i sve bolje opisuje vreme u kojem živimo, družimo se, komuniciramo, ali i upoznajemo.

Društvene mreže jedan su od glavnih puteva kojim obaveštavamo druge kada promenimo boju kose, otputujemo ili izlazimo. Ipak, naše fotografije koje su javne često mogu da budu zloupotrebljene, bez našeg znanja i bez dozvole zbog čega je i te kako važno da vodite računa o tome koji ćete sadržaj deliti sa drugima.

Primer koji ilustruje zloupotrebu identiteta žena upravo je jedna od Fejsbuk stranica pod nazivom "Tražim muškarca - ženu" koja je kreirana u četvrtak.

Na ovoj stranici se već mogu naći dva "oglasa" u kojima dve ženske osobe traže muškaraca za upoznavanje.

Jedna od njih, navodno, Merisa iz Tuzle koja trenutno živi u Beču, zapravo je devojka po imenu Amber čija se fotografija pojavljuje na aplikaciji Pinterest, a predstavljena je i kao model.

Oglas, upoznavanje Foto: Facebook/Tražim muškarca-ženu

Ipak, ispod njene fotografije stoji da je ona Tuzlanka koja traži muškarca koji će je učiniti srećnom.

- Imam 26 godina, volim da idem na fitnes i da redovno treniram, od budućeg muškarca tražim da me vodi u park i da ne vrši nikad pritisak na mene. Bilo bi poželjno i da ima dobar posao, po mogućnosti privatni - stoji ispod Amberine fotografije.

U još jednom "oglasu", žena koja se navodno zove Tatjana traži muškarca ozbiljnog za brak, kako se u postu navodi, "po mogućnosti u inostranstvu".

- Bilo bi poželjno da je stariji između 40-50 godina i da ima privatni biznis. Dosta mi je mladih i neiskusnih, ulepšaj mi život, vratiću ti trostruko - navodi se u oglasu.

Ipak, proverom fotografije izvesne Tatjane na Gugl pretraživaču, utvrđeno je da se radi o Ljiljani iz Beograda koja ima 55 godina, a koja je ranije postavljala oglase na bečkim sajtovima za upoznavanje.

Oglas, upoznavanje Foto: Facebook/Tražim muškarca-ženu

Iako ova stranica ima trenutno više od 200 lajkova, ispod ovih oglasa našlo se i isto toliko komentara, i to uglavnom pogrdnih na izgled Merise odnosno Amber.

- Fitnes studio si ti videla jedino na slikama! Probuši tu kašiku, tebe ni privatnik ne može da nahrani kolika si.

- Šta radiš u fitnesu, kao čistačica ili nešto drugo, ne treniraš u svakom slučaju.

- Ona ima neke zahteve kobajgi, a za doručak pojede 3 kilograma mesa. Za ovu jedna plata je malo - samo su neki od uvredljivih komentara.

Uvrede su pljuštale i na izgled žene koja se navodno zove Tatjana.

- Joj, vidi joj podočnjaka. Ko da je na šakama spavala" i "Mnogo tražim u njenim godinama - napisali su korisnici Ferjsbuka.

Video: Jezivo udvaranje starijeg gospodina devojci u beogradskom tramvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    11. oktobar 2019 | 13:51

    U danasnje vreme sve zene devojke misle da se sve vrti oko njih, da moras da im udovoljavas, kupujes da bi bile sa tobom. Ima nekih 2% top modela koje mozda to i mogu da ocekuju jer ce neko placati tu lepotu i izgled a ostale mogu da se pokriju usima ili da pocnu normalno da razmisljaju i da udju u neku vezu bez interesa i ocekivanja...

  • @ Kiki

    11. oktobar 2019 | 13:30

    To što neko na taj način traži ženu - muža. To je samo pokazatelj o njemu i njegovom karakteru.

  • ccc

    11. oktobar 2019 | 19:00

    Krenula na fitnes jer je previse debela odjednom prica da se bavi time

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA