Ispred "Palate Srbija" promovisani novi policajci Ministarstva unutrašnjih poslova

Na svečanoj promociji, ispred Palate Srbije, uz svečani defile, kojoj je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, najboljima su uručena priznanja na osnovu rezultata tokom obuke, profesionalne prakse i završnog ispita

  • 6
Ana Brnabic Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ukupno 677 polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) primljeno je danas u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ministar policije Nebojša Stefanović poručio im je da oni danas postaju nova snaga srpskog MUP-a. Na svečanoj promociji, ispred Palate Srbija, uz svečani defile, kojoj je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, najboljima su uručena priznanja na osnovu rezultata tokom obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.

Priznanja su uručena najboljima u 20. klasi, prvoj u rangu Mariji Filipović iz Subotice koja je obuku završila sa prosečnom ocenom 5,0, drugoj u rangu Tamari Petrović iz Loznice sa prosečnom ocenom 4,99 i trećem u rangu Jovanu Jovanoviću iz Kruševca sa prosečnom ocenom 4,97.

Rešenja o nagrađivanju uručena su i najboljlima u 19. klasi, prvom u rangu Stefanu Gazdiću iz Priboja, koji je obuku završio sa prosečnom ocenom 4,94, drugom u rangu Bojanu Cvijoviću iz Beograda sa prosečnom ocenom 4,92 i trećem u rangu Milošu Saviću, iz Prokuplja, sa prosečnom ocenom 4,92, Bojanu.

Ana Brnabic Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Marija Filipović je, u ime svojih kolega, sa kojima počinje karijeru u MUP, rekla da su polaznici svesni izazova i odgovornosti i da obećavaju da neće ustuknuti pred teškoćama i preprekama.

- U ime svih polaznika, obećavam da ćemo svojim radom i zalaganjem, pošteno i časno služiti Srbiji i svim njenim građanama - poručila je Filipović.

Ona je navela da polaznici 19. i 20. klase pored znanja iz Centra nose i nešto što je još vrednije, a to su neraskidiva prijateljstva.

Ministar policije Nebojša Stefanović istakao je da polaznici 19. i 20. klase COPO-a već danas postaju nova snaga MUP-a i poručio im da je pred njima ozbiljna karijera, jer je biti policajac mnogo više od posla, ali velika čast i privilegija služiti svom narodu i zemlji. Stefanović je poručio da pripadnici MUP-a brinu o tome da Srbije bude stabilna i bezbedna. Kako je rekao, ne tako davna vremena su pokazala da nema investicija, jake ekonomsije, većih plata i penzija, u zemlji u kojoj su "tajkuni važniji od naroda, a obični građani u siromaštvu i strahu za bezbednost".

Ana Brnabic Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

- Odlučnošću države, MUP je sa drugim bezbednosnim strukturama, stao na put kriminalu, osigurao bezbednost i sada je oslonac građanima - rekao je Stefanović.

On je istakao da borba protiv kirminala nije jedna bitka, već stalna borba, za koju su potrebni motivisani ljudi, te izneo podatak da je 3.700 novih policajaca i vatrogasaca stupilo i službu, od kada je on na čelu MUP-a.

- Vaš 677 koji danas postajete deo naše porodice, među kojima 145 dama. Tu nećemo stati - rekao je Stefanović i dodao da novi polaznici kreću njihovim putem uskoro.

Istakao je da su njihove starije kolege podigle lestvicu visoko, da je smanjena stopa kriminala, a u prvih devet meseci ove godine zabeleženo 2.700 krivičnih dela manje u odnosu na lani.

Ana Brnabic Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

- Kriminalci se ne šetaju ulicama Srbije. Nema povlašćenih pred zakonom, vladavina prava nije fraza, za šta su zaslužni policajci, tužioci i sudije. Oni su utabali staze, a od vas očekujem još bolje, da budete policajci kojima će se svi ponositi - poručio im je ministar.

Pozvao ih je da ponos i čast koje danas nose u sebi, nose uvek, što će im pomoći i da se suoče sa izazovima i problemima u karijeri na koje će naići.

- Odabrali ste pravični, časni i poštovan poziv, morate da budete veliki ljudi, uvek na službi građanima, kojima ćete biti pomoć i štititi ih od opasnosti. Sa građanima se uvek ophodite sa poštovanjem i integritetom, jer nije važno samo šta, nego i kako se radi - ukazao im je ministar.

Stefanović je rekao da će oni svojim ophođenjem i postupanjem graditi ugled MUP-a Srbije.

- Pred vama je ozbiljna karijera. Biti policajac je mnogo više od posla, velika čast i privilegija je da služite svom narodu i zemlji - rekao je Stefanović.

Usledili su zatim svečani defile i četiri pokazne vežbe u kojima su učestvovali polaznici COPO-a, pripadnici Interventne jedinice, Jedinice za obezđenje ličnosti i objekata i Žandarmerije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    11. oktobar 2019 | 12:43

    To!Tako je!Samo parade i pokazivanja dok Albanci seku sumu kod Kursumlije godinama unazad, dok migranti spartaju Srbijom uzduz i popreko sa hladnim oruzjem u rancevima, dok brojni "investitori" uznemiravaju gradjane pa oni moraju pravdu u svoje ruke da uzimaju...

  • nikolas

    11. oktobar 2019 | 13:27

    SAMO JOS DA DATE POLICIJI OVLASCENJA DA SPROVODE ZAKON I RED U SRBIJI A NE DA KUKATE KAKO VAS BIJU I NAPADAJU MANGUPI ,MAFIJASI I TAJKUNI!!

  • janko

    11. oktobar 2019 | 15:19

    Živela Srbija i živeo nas presednik Vučić sa svojom vladom i svojim Srpskim Narodom 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA