≫ 

Dečak iz I-3 davi decu, stavlja im zemlju u usta: Roditelji besni zbog nasilja u Pančevu, škola ćuti

Roditelji čija deca pohađaju prvi razred u OŠ "Vasa Živković" uputili su dopis direktorki sa molbom da se maltretiranju druge dece stane na put. Škola ne želi da komentariše navodne incidente

  • 21
Decak davi drugog decaka, OŠ Vasa Živković Pančevo Foto: Google maps/Shutterstock

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja desio se u srpskim obrazovnim ustanovama, ovoga puta u Osnovnoj školi "Vasa Živković" u Pančevu i to među đacima prvacima.

Ogorčeni, ljuti i uznemireni roditelji prvačića koji od početka školske godine trpe maltretiranje jednog od učenika u odeljenju I-3, prijavili su slučaj direktorki škole, a redakcija portala K-013 imala je uvid u dopis.

Kako se navodi u prijavi, jedan učenik udarao je decu punom flašicom vode u glavu, davio ih rukama, stavljao zemlju u usta, udarao pesnicama po glavi i vratu, šutirao u stomak, pljuvao, čupao za kosu.

Roditelji kažu i da je sporni učenik makazama sekao kosu jedne devojčice a pre toga obezbeđenje navodno nije reagovalo na poziv dece dok je sporni učenik fizički napao drugo dete u toaletu.

"Mi kao roditelji dece koja trpe maltretiranje i vršnjačko nasilje koje traje već četiri nedelje Vas molimo da nešto preduzmete u najkraćem mogućem roku. Zahtevamo da se što pre reši ova situacija dok nije došlo do ozbiljnijeg povređivanja. Škola kao ustanova obrazovanja i vaspitanja, ima obavezu da vodi računa o poštovanju prava svakog deteta", stoji u dopisu.

Ovaj dopis je, kako navode, predat i zaveden 2. oktobra i za sada nema nikakvih informacija o tome da li se nešto preduzelo.

Zbog toga smo pokušali da dobijemo odgovor iz Osnovne škole "Vasa Živković" u Pančevu. Iz škole nam je rečeno da se povodom ovog slučaja održava sastanak. Isto nam je rečeno i nakon što smo po drugi put pokušali da dobijemo neki odgovor.

Posle trećeg pokušaja, dobili smo odgovor: "Ne bismo ništa komentarisali. Hvala, doviđenja".

Da je vršnjačko nasilje pojava češća no što možemo i da pretpostavimo, pokazuju i primeri prema kojima se u toku samo jednog dana, u školama širom Srbije dese 4 incidenta. Ove alarmante podatke podelila je na društvenoj mreži Dragana Janković, majka malog Alekse koji je sebi oduzeo život jer više nije mogao da se nosi sa maltretiranjem od strane svojih vršnjaka.

Podsetimo, proteklih nedelja su se slučajevi vršnjačkog nasilja nizali jedni za drugim.

Dečaku iz Odžaka rasečena je glava na času matematike od udarca u sto, u Nišu je još jedan učenik povređen u dvorištu škole pri čemu mu je slomljena ključna kost. U Kuršumliji je mališan tokom boravka u školi polivan vodom, a sumnja se i da je mladić star 17 godina u ponedeljak bio žrtva vršnjačkog nasilja u Bajinoj Bašti.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    11. oktobar 2019 | 16:08

    Pa čije je to dete? Eto vam odgovora na sve!

  • 🤔

    11. oktobar 2019 | 15:24

    A ZAŠTO SE NASTAVNICI I SKOLA NEOGLASAVAJU?.KAD UBIJE NEČIJE DETE TAD CE DA SE OGLASE,SRAM IH BILO BRUKA I SRAMOTA OD ŠKOLE.🤔🤔🤔. POZDRAV.

  • Jedna mama

    11. oktobar 2019 | 16:20

    SRAMOTA SRBIJO! OVO JE SRAMOTA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA