≫ 

Medicinska sestra iz Vranja tvrdi da trpi seksualno uznemiravanje, doktor kaže da tu nema mobinga

Danijela Cvetković navodi da joj je dr Slađan S. slao lascivne poruke, dok on tvrdi da nije bilo mobinga

  • 13

Medicinska sestra Danijela Cvetković tvrdi da godinama trpi seksualno uznemiravanje od dr Slađana S., načelnika Hitne medicinske pomoći u Vranju.

Ona kaže da je problem pokušala da reši u svom kolektivu, ali da je umesto zaštite dobila premeštaj, zbog čega će ceo slučaj prijaviti tužilaštvu. Sa druge strane, dr Stanisavljević kaže da ne želi da se u medijima rešavaju nesuglasice iz kolektiva, ali tvrdi da nije bilo nikakvih pretnji ni mobinga.

Cvetkovićeva kaže da je pokušala da rukovodstvu Zdravstvenog centra predoči kakav je načelnik čovek još pre nego što je postavljen na funkciju. On je, kaže, i ranije bio načelnik, pa je smenjen, da bi nedavno ponovo bio imenovan.

- Sve je počelo još 2014. Išla sam neko vreme linijom manjeg otpora, okretala na šalu i ignorisala njegove lascivne opaske. Međutim, on mi je neprestano slao SMS poruke, naročito kada je bio pod dejstvom alkohola. To je javna tajna u našem kolektivu. Poruke su neprestano stizale, a kada sam ja na kraju rekla da ću sve obelodaniti, usledio je mobing - priča Danijela Cvetković.

Ona navodi da u Hitnoj pomoći radi 23 godine i da joj je glavna sestra obećala zaštitu.

- Uvek sam se trudila da budem profesionalac, poznata sam po tome što sam direktna u komunikaciji sa kolegama i pacijentima, ali očigledno je to što sam odlučila da iznesem u javnost kakav je on čovek dovelo da toga da ga rukovodstvo uzme u zaštitu i mene, uslovno rečeno, skloni - priča ova medicinska sestra.

Mobing, pipkanje, maltretiranje, seksualno uznemiravanje, seks na poslu Medicinska sestra tvrdi da je umesto zaštite dobila premeštaj / Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prozvani dr Slađan S. rekao je za Novosti da mu je kao lekaru i porodičnom čoveku krajnje degutantno da odgovara na ove optužbe.

- Sve i ako postoji problem, on mora da se rešava u okviru našeg kolektiva. Mobing je izgovor za neke druge propuste. Spreman sam da odgovaram, ali ne želim da u medijima rešavam bilo kakve nesuglasice. Naglašavam da nema mobinga ni pretnji - rekao je dr Stanisavljević.

Direktorka vranjskog zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić tvrdi da je sestra Danijela prebačena u Dečji dispanzer zbog obima posla, te da nema reči o mobingu. Ona naglašava da se njoj i glavnoj sestri niko nije obraćao niti tražio njihovu pomoć.

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    11. oktobar 2019 | 20:54

    Kakvi sramni komentari. Koliko su žene izložene mobingu, ni jedan procenat u javnost ne sazna. Šta sve trpe od strane pojedinih muškaraca to je užas. Kakvih sve bolesnika ima!

  • Mima

    11. oktobar 2019 | 16:20

    Sramite se svojih reči i razmišljanja. To su nečije majke, žene, sestre i kćeri. Stid vas i sram bilo.

  • Šio mi ga Đura

    11. oktobar 2019 | 16:03

    Evo još jedne Marije Lukić. Pa zašto si trpela pet godina ako ti je to smetalo? Čini mi se da je tu pozadina sasvim drugačija ali sada je moderno da se svaki sukob muško-žensko proglasi za seksualno napastvovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA