≫ 

Na Kopaoniku počelo uklanjanje nelegalno izgrađenog kafića

Zanimljiv put od 150 do 1.000 kvadrata

  • 6

Na vrhu Kopaonika u petak je počelo uklanjanje nelegalno izgrađenog "kafića", za koji je inspekcija avgusta 2018. donela rešenje o rušenju, piše "Politika".

Kako navodi, investitorka tog objekta Snežana Mitković iz Smedereva sama je angažovala radnike, koji su najpre izneli inventar, a juče su skidanjem crepa krenuli sa demontažom objekta.

"Politika" objašnjava da su predstavnici Ministarstva građevinarstva, pod čijom su ingerencijom inspektori, odbijali da započnu rušenje bez asistencije policije, dok je iz MUP-a rečeno da "policija ne asistira bez dokaza da se investitor nasilno protivi rušenju".

List napominje da investitorka o uklanjanju objekta nije obavestila inspekciju, NP "Kopaonik" ni opštinu Brus, iako je imala obavezu da to učini.

- Bez obzira na to, ovde ne sme da bude šuta. Za odnošenje se moraju angažovati komunalna preduzeća ili da se objekat demontira tako da ne ostane šut - rekao je čuvar zaštićenog područja na Kopaoniku Rajko Nikolić.

Investitorka je od opštine Brus dobila dozvolu za gradnju montažnog kafića od 150 kvadrata, a podignuta je armiranobetonska građevina površine oko 1.00o kvadrata, dodaje "Politika".

(Telegraf.rs / Politika / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    12. oktobar 2019 | 09:04

    Bas da vidimo dal ce da se rusi .a ja ne verujem .

  • nikolas

    12. oktobar 2019 | 09:03

    ZAR INSPEKCIJA NIJE VIDELA DA SE GRADI OBJEKAT OD 1000KVADRATA I DA NA VREME REAGUJU ????!!! BICE DA JE NEKO CUTAO ZA NOVAC PA SAD RUSITE KAD NIJE PROSLO!!!

  • Ccc

    12. oktobar 2019 | 09:24

    Mene zanima dal su politicarima vec srudili one nelegalne objekte??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA