≫ 

Darko je hteo da pliva najdužu trku za Despota: "Nije je sačekao. Ne smemo da dozvolimo ovo opet"

Darko Suljović svoju najdužu trku plivaće i prikupljati novac za mališana kojem je pomoć najpotrebnija

  • 5
Despot Lazić Darko Suljovic

Foto: Facebook/Darko Suljovic, Twitter/@FKPartizanBG

Darko Suljović, veliki ljubitelj plivanja, za manje od nedelju dana plivaće svoju najdužu i dugo planiranu trku na Malti dugu 6 kilometara. Ipak, ovo nije bilo kakva trka. Ona ima poseban karakter jer ju je Darko prvobitno namenio preminulom mališanu Despotu Laziću (12), "dečaku leptiru".

Ovaj humani čovek želeo je da prikupi novac za Despotovo lečenje, ali je, dečak, nažalost, izgubio bitku sa životom u petak, 11. oktobra.

- Smatrao sam da je pomoć najpotrebnija Despotu Laziću, "dečaku leptiru", ali on, nažalost, nije sačekao moju trku. Ne smemo da dozvolimo da se ovaj slučaj ponovi, ako već druge pomoći nema - napisao je na svom Fejsbuk nalogu Suljović.

On za portal Telegraf.rs kaže da će narednih dana odlučiti u čije ime će plivati, odnosno za koje bolesno dete će prikupljati novac.

- Veoma je teško odlučiti kome je pomoć najpotrebnija, ali donećemo odluku za koji dan. Novac se može uplatiti na moj žiro račun, a nakon skupljanja ćemo videti koliko smo skupili i sve će biti transparentno - navodi Darko.

Dodaje i da oni koji nisu u mogućnosti da uplate novac na račun, mogu to da urade SMS-om, iako taj proces ide nešto sporije i komplikovanije je jer se ukupan prihod obračunava jednom mesečno.

Broj njegovog računa je 160-5100101136437-83, Banca Intesa.

Podsetimo, Despot Lazić je čitavo svoje detinjstvo proveo u bolovima zbog bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku.

Mališan je sahranjen u subotu na groblju u Bajinoj Bašti.

Video: Jagodinci plešu za pomoć maloj Kalini

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    15. oktobar 2019 | 08:51

    Bravo za Darka i sve ljude kao sto je on ali me interesuje i cinjenica sta Drzava preduzima po ovom pitanju i kolko oni novca obezbedjuju za lecenje bolesne dece kad istu na zalost u 21-om veku lecimo sms porukama dok se novac rasipa na razne gluposti placanje estradnih umetnika da zavijaju po trgovima Gradova sirom Srbije i mnoge druge gluposti.

  • Saobracajac

    15. oktobar 2019 | 08:07

    Svaka Cast,malo je danas takvih,KAPA DOLE

  • Kalimera

    15. oktobar 2019 | 10:05

    Humanost u skladu sa imenom. Nesebicnoscu DARUJE,Darko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA