≫ 

Dok u Beogradu i dalje protestuju, u Novom Sadu taksisti prekinuli protest

Predsednik komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković kaže da su odlučili da sačekaju da vide kako će proći pregovori

  • 2
SRBIJA NOVI SAD Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Novosadski taksisti prekinuli su protest kako bi dali šansu pregovorima i razgovorima koje je ponudio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković kaže da su odlučili da prekinu sa protestima koji su bili podrška kolegama u Beogradu i da sačekaju da vide kako će proći pregovori.

- Proteste odlažemo do daljeg i dajemo šansu pregovorima koje je najavio predsednik i nadamo se povoljnom ishodu, odnosno poštovanju Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i u suprotnom nastavljamo sa radikalnijim protestima - navodi Vidaković.

Novosadski taksisti su prošle nedelje protestovali vozeći od Mišeluka preko Mosta slobode i Bulevara oslobođenja do centra i dalje do Štranda.

Oni su davali podršku beogradskim taksistima sa osnovnim zahtevom da se spreči dalji rad nelegalnih prevoznika, divljih taksija, "kockica", linijskih taksija i prevoza preko udruženja Car:Go.

Dok se u Novom Sadu prekidaju protestne vožnje, u Beogradu bi od danas trebalo da se radikalizuju protesti i da taksisti blokiraju još više ulica u centru prestonice od 14 do 17 časova.

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA