≫ 

Slika osmeha sestara Jurić koje je razdvojio monstrum: "Smisao postoji", nadljudska snaga roditelja

Igro Jurić objavio je jednu staru fotografiju svojih ćerkica Saške i Tijane

  • 5

"Smisao postoji. Čak i kada pomisliš da je sve besmisleno". Ove reči samo pokazuju koliko snage je Igor Jurić uložio u to da posle svega podigne glavu, da krene dalje i da se izbori za svu decu u Srbiji. Da se ono što se desilo Tijani Jurić nikada ne ponovi.

Upravo te reči Jurić je napisao u komentaru na jednu fotografiju koju je objavio. Na njoj, dve bezbrižne devojčice, sestre Saška i Tijana. Nevine i nasmejane, dve devojčice nisu ni mogle da zamisle da će ih jedan monstrum na tako brutalan način razdvojiti.

I sigurno da nije lako bilo izgovoriti reči "Smisao postoji" i podeliti ovu sliku. Potrebna je nadljudska snaga roditelja da se suoči sa takvim gubitkom i prihvati da život ima smisao.

Danas je Igor Jurić ponosan, jer je izdejstvovao uvođenje zakona o doživotnoj robiji za ubice dece. Niko više neće moći da digne ruku na nekog malog anđela, a da ne bude do kraja života isključen iz društva, iza rešetaka, daleko od dece.

I smogao je snage da otvori neke stare albume, da dopusti da ga ozari osmeh koji može da vidi samo na slici i da se priseti kako je srećna porodica izgledala pre velikog gubitka.

Teško je, ali sigurno spasonosno shvatiti to, i izgovoriti - "Smisao postoji".

Saška je danas studentkinja, stasala devojka, sa velikom ranom koju nosi u srcu, strahotom koja je obeležila njenu nevinu mladost.

A rane su još sveže - prošlo je 5 godina otkad je Tijana Jurić oteta i ubijena. Imala je samo 15 godina i sigurno mnogo želja, snova i planova. Taj detinji osmeh ugasio je jedan monstrum. Na usnama ostao je samo krik, i samrtni strah.

Ali, taj njen osmeh živi u sećanjima najmilijih, pleni i unosi snagu. A nema mnogo roditelja kao što je Igor Jurić, koji bi posle svega mogli da podignu glavu i da, uprkos tako strašnom kraju mladog života, i dalje vide svetlost i smisao.

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    15. oktobar 2019 | 13:18

    Porodici Iuric zelim svako dobro pod kapom Nebeskom i mir Bozji! Zadivljujuca je cinjenica sto se lavovskom snagom bore da pomognu svima kojima je pomoc potrebna uprkos onome sto ih je zadesilo! Neka ih prate Blagoslovi na njihovom zivotnom putu...zajedno sa nasom Tijanom!

  • Deysi

    15. oktobar 2019 | 13:27

    Bolesni ljudi koji ubijaju djecu ne treba ni da postoje.

  • Mimi

    15. oktobar 2019 | 13:56

    Ovi koji na ovakve stvari stavljaju minuse jednako su monstrumi. I moguce buduce ubice ako ovo za sta se ovaj covek bori ne podrzavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA