Povodom 75 godina oslobođenja Beograda: U subotu pokazna vežba Vojske Srbije "Sloboda 2019"

Građanima će biti omogućen ulaz na aerodrom u Batajnici od 9.30 časova na kapije koje se nalaze na putu Batajnica-Nova Pazova

  • 8

Povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetkom ratu, a na osnovu odluke predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića u subotu će pod nazivom "Sloboda 2019" biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije.

U prvom delu programa koji će se odvijati na Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici biće predstavljene sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu "1500+" i sredstvima dobijenim iz Ruske Federacije, koje će biti podržane jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Nakon toga biće izveden defile pešadijskog, motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona.

Građanima će biti omogućen ulaz na aerodrom u Batajnici od 9.30 časova na kapije koje se nalaze na putu Batajnica-Nova Pazova, a događaj počinje u 12 i 30, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lav

    16. oktobar 2019 | 18:02

    SAMO PARADIRAJTE PARADE SU USPELE U SRBIJI ALI IZGUBISMO TERITORIJE I SVE ŠTOJE VREDNO U ZEMLJI

  • A

    16. oktobar 2019 | 17:42

    Da pokažete na terenu? A ne samo na paradama. Za parade sad imamo one duginih boja.

  • nikolas

    16. oktobar 2019 | 17:36

    TEK KAD BUDEM VIDEO NA VOJNOJ PARADI RUSKO ORUZJE ZA ODVRACANJE I S400 BICU SIGURAN DA NAM DECA I UNUCAD MOGU MIRNO SPAVATI !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA