≫ 

Osmak u Sremskoj Mitrovici udario direktora sedištem od bicikla jer mu je rekao da ne jede na času

Direktor ima kopču iznad desnog oka i oporavlja se od napada i šoka

  • 34
Osnovna skola, decak jede Foto: Shutterstock, Google Maps

Učenik osmog razreda L. S. (14) OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici, nasrnuo je na direktora ove škole Zorana Đurića, tako što ga je sedištem od bicikla udario u glavu i rasekao mu arkadu. U hitnoj službi Đuriću je odmah sanirana rana i stavljena kopča iznad desnog oka i on se oporavlja od fizičkog napada i šoka.

U međuvremenu, ovaj incident prijavljen je novosadskoj školskoj upravi, policiji, Gradskoj upravi za obrazovanje, nadležnima koji će odlučivati o daljem toku ovog postupka.

Nemili događaj koji se desio oko devet časova ujutru, usledio je kada je direktor u redovnom obilasku odeljenja, za vreme časa, opomenuo četrnaestogodišnjeg učenika da ne jede na času, već da to radi za vreme odmora. Tada je revoltirani osmak izašao iz učionice, doneo sedište od bicikla i njim pogodio direktora u glavu.

O ovom incidentu u "Jovinoj" školi u utorak niko nije želeo da govori. Dok je Đurić davao izjavu u policiji, na njegov mobilni telefon javio se prijatelj, koji je rekao da se direktor veoma potresao, te da nije u stanju da daje izjave za medije.

- Razgovarao sam sa direktorom odmah nakon incidenta i on je sada dobro. Lokalna samouprava osuđuje ovakvu vrstu nasilja i čekamo da nadležne institucije utvrde činjenično stanje, nakon čega će se znati dalji koraci - rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, sport i kulturu u Sremskoj Mitrovici.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica potvrđeno je da je došlo do fizičkog napada u školi, ali nisu mogli da iznose detalje zbog istrage koja je u toku.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete saopštilo je da je preduzelo sve korake iz svoje nadležnosti u slučaju ovog incidenta.

- Škola je ispoštovala proceduru i obavestila školskog policajca, SUP, Centar za socijalni rad, Školsku upravu Novi Sad i prosvetne inspektore u Sremskoj Mitrovici i održala sastanak Tima za zaštitu diskriminacije nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja - poručili su iz Ministarstva.

Video: Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • METRO

    16. oktobar 2019 | 23:53

    Danas su deca previše bahata. To vaspitanje su pokupili od svojih roditelja jer im oni tako pričaju da ne sme niko, ništa da im kaže i ako im kaže da oni smeju bilo kako pa i nasilničkim putem da odgovore. Pa da znate šta jedan klinac priča meni i mojoj majci kad prolaze pored moje kuće. Jednom je moju majku oterao u tri lepe. Sutradan došao da se izvinjava i nudio mojoj majci novac kako ga ne bi prijavila policiji. To nije mogao on sam da osmisli već roditelj koji ga je vaspitao tako. Koji sve probleme rešava novcem. Naravno ako bi mu novac pomogao u Strazburu pošto ga ovde sigurno ne bi tužio. Direktno Strazburu ga tužim pa neka se češe.

  • Kruševac

    17. oktobar 2019 | 06:52

    Predlažem da direktor odmah da ostavku i iseli se iz Srbije!!! Povredio je dečija prava, dečak je morao ostaviti svoj ručak i izaći da nađje adekvatan predmet da kazni direktora - dečak je doživeo stres morao je prekinuti jelo!!!

  • 🎹🎹🎹

    17. oktobar 2019 | 02:03

    Zapadne vrednosti i ljudska prava. I eto vam rezultat. Vratite nam Jugoslovenske , postovanje roditelja, starijih, policije,nastavnika,profesora, postovanje prema zenama,zena prema muskarcima. Emitujte manje nasilja na TV-u. I sve ce biti monogoooo bolje. Ali nista od toga,naravno. Sad mi slobodno lupajte minuse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA