≫ 

Još dve ekskurzije otkazane: Pančevcima delimičan povraćaj novca, u Ivanjici mole za razumevanje

Oglasile se direktorke škola

  • 0
Deca ekskurzija Foto: Shutterstock

Još jedna ekskurzija otkazana je danas zbog toga što prevoznici nisu na vreme ispunili propise o prevozu učenika.

Oko 90 učenika trećeg razreda pančevačke Osnovne škole "Miroslav Mika Antić" danas nije, kako je bilo planirano, otišlo na ekskurziju na Divčibare, jer saobraćajno preduzeće "Lasta", koje je trebalo da preveze učenike, nije ispunilo sve propise, pa je polazak odložen za sutra.

- Propisi o prevozu učenika su promenjeni od 1. septembra. Prevoznik koga je angažovalo JP ''Urbanizam'', "Lasta", nije mogao da ispuni uslove koji se tiču kvalifikacionih kartica vozača za obavljanje poslova profesionalnog vozača. Prevoznik je dobio potvrdu, ali kartice nisu fizički izrađene - rekla je za 013info direktorka OŠ "Miroslav Mika Antić" Dragana Krstić, dodajući da se "Lasta" obavezala da će problem rešiti do sutra.

Ona dodaje da će učenici zbog odlaganja polaska na ekskurziju na Divčibarama ostati jedan dan kraće, a s obzirom na to da su roditelji već uplatili celokupan iznos za ekskurziju, za nerealizovani dan novac će im biti naknadno vraćen.

Odložena ekskurzija osnovaca u Ivanjici

Osmaci ivanjičke škole "Kirilo Savić" ostali su bez planirane trodnevne ekskurzije jer vozači autobusa nisu ispunjavali kriterijume koje propisuje novi zakon o posedovanju kvalifikacione dozvole za ovaj vid prevoza.

U saopštenju koje je škola prosledila resornom ministarstvu navodi se da je pri  pregledu autobusa od strane nadležne policijske stanice, jutros u 5.30 časova konstantovano je da su autobusi tehnički ispravni, da agencija poseduje svu potrebnu dokumentaciju osim kvalifikacione kartice vozača za obavljanje poslova profesionalnog vozača. Potvrda da je podnet zahtev za izdavanje kartice nije dovoljna. To je razlog da se ne dozvoli obavljanje organizovanog prevoza dece, ekskurzije učenika osmog razreda. Realizacija ekskurzije osmog razreda se odlaže dok se ne steknu svi potrebni uslovi.

- Molimo učenike i roditelje za razumevanje - rekla je direktor škole Nevanka Milošević.

Video: Osnovcima iz Mirijeva otkazan izlet

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Infoliga)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA