Kako Srbi reaguju na krađu milion evra u Subotici: Nek ih potroši u zdravlju i veselju; svaka čast!

Pljačkaš maskiran fantomkom je utrčao međ miroljubive Subotičane, u jednoj ruci noseći oružje, a drugom ih prskajući biber sprejom

  • 18
Subotica, pljačka, banka, aplauz Foto ilustracija: Telegraf/CCTV

Sunčano jutro u centru Subotice pretvorilo se u košmar za one koji su prisustvovali filmskoj pljački banke "Poštanska štedionica". Za četvoricu muškaraca, koji opušteno, ne sluteći scenario koji im se sprema, izlaze iz banke na ulicu. A tu je i "komšija" koji mete ispred svog lokala. Pljačkaš ih je sve "uterao" nazad u banku. Komšija je ušao u svoj lokal dobrovoljno, kada je shvatio da je vrag odneo šalu.

Pljačkaš maskiran fantomkom je utrčao međ miroljubive Subotičane, u jednoj ruci noseći oružje, a drugom ih prskajući biber sprejom.

Nek je živ i zdrav

Za neverovati je činjenica da je ovakav potez maskiranog, koji je navodno iz banke odneo oko milion evra u torbi, pobrao sve simpatije korisnika društvenih mreža. "Nek je živ i zdrav", kao da se nekome rodio sin, "nek ih potroši u zdravlju i veselju, svaka čast", nastavlja sa čestitkama jedan korisnik. "Ovo je samo milo za drago, nadam se da ih neće uhvatiti", "Bog ti pomogao, prijatelju bravo", ređaju se čestitike i lepe želje za lopove.

Upućeniji čitaoci navode da su u torbi mogli da budu samo dinari, jer "Poštanska štedionica" ne prodaje devize. Pokrenuto je i pitanje odgovornosti obezbeđenja, pa je objašnjeno da u obezbeđenju rade penzioneri, koji imaju uputstvo "novac je osiguran, ne mešati s ei ne rizikovati".

Robin Hud i Džon?

Napadača je u kolima, sa kažu, italijanskim  tablicama, čekao saučesnik. Deo ulice u kom je banka navodno je pokriven velikim brojem kamera, jer je u tom delu jako puno zlatara, kladionica i banaka, a navodno je i radnik "Parking servisa" uslikao automobil osumnjičenih jer nije mogao da očita da li je plaćen parking.

Da li su Robin Hud i njegov drugar pokrali banku zarad nekog višeg cilja ili im samo treba novac, znaju samo oni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA