≫ 

Opasnost na auto-putu Šid-Beograd: Vozači koji skreću ka pumpi propadaju i cepaju gume zbog radova

Umesto da zatvore pumpu u zoni radova, oni privlače mušterije koje, skretanjem ka pumpi, upadaju u problem

  • 4
Autoput Printskrin: Telegraf

Zbog jedne benzinske pumpe OMV na auto-putu Beograd Šid kod Sremske Mitrovice (tačnije, u Martincima) neko može i da pogine - uprkos tome što je asfalt u jednoj traci oguljen zbog radova i van upotrebe, pumpa je otvorena čak i noću, kada se ne vidi da su radovi u tom delu. Vozači koji žele da napune rezervoar tako će upasti u razrovan deo auto-puta i sebe dovesti u opasnost, a ne postoji niti jedan znak upozorenja.

A kada se vozači ponovo uključuju na auto-put, izlaze na zaustavnu traku i tako voze sve dok ne dođu do dela na kojem se ne izvode radovi. Na sve to, u zaustavnoj traci parkirana je i mehanizacija putara. Tako, ni kriv ni dužan vozač upada u klopku iz koje samo moli boga da se izvuče bez štete.

- Sipao sam benzin na OMV pumpi i mogli smo da poginemo. Već 4 dana je iskopan deo auto-puta, odnosno, treba da se stavi novi sloj asfalta. Nema jasne signalizacije noću, nailazite doslovno na trotoar visine jedno 20-30 centimetara i da bi prešao na pumpu, moraš da pređeš preko toga. Kad se izlazi s pumpe mora da se ide zaustavnom trakom bez ikakve signalizacije! - priča jedan od vozača.

- Prvenstveno, znak za pumpu treba da bude precrtan. Ovo je jako opasno - priča čitalac.

Kada smo pozvali ovu pumpu, radnici su nam potvrdili da i dalje rade, ali i naglasili da će radovi na putu uskoro biti završeni.

- Radovi se upravo završavaju, radnici asfaltiraju - kazala nam je radnica.

Na pitanje da li je bilo nekih problema, s obzirom na to da se izvode radovi, kazala je kratko "Koliko znam, nije bilo problema".

Jedan od radnika nam je kazao još sinoć da, iako ne bi trebalo da rade u takvim uslovima, pumpu ipak nisu zatvarali, jer su ljudi nastavili da svraćaju uprkos radovima.

Iz Srbija puta kažu za Telegraf.rs da radovi jesu u toku, ali i da je signalizacija adekvatna.

- Radovi se izvode na sanaciji kolovozne konstrukcije vozne i zaustavne trake na državnom putu I A reda broj 3, deonica Kuzmin – Sremska Mitrovica.

U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

- Konkretno, za bezbedno skretanje ka OMV pumpi je neophodno da vozači  poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu uslovima na putu  pošto se u zaustavnoj traci trenutno izvode radovi.  Kontrolu poštovanja saobraćajne signalizaciji vrši Uprava saobraćajne  policije.

- Ugovoreni rok za završetak radova je 01.11.2019.g. ali shodno dinamici radova, očekujemo da radovi budu završeni sledeće sedmice, ukoliko vremenski i ostali uslovi to dozvole - jasni su u Putevima Srbije.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA