≫ 

Šta sve mogu žene na planini: Goca je kuvarica i vodoinstalater po potrebi, sa sekirom na ramenu

porodici Milinković nema muške glave i Gordana u Gornjem Dubcu živi sa sestrom. Njih dve održavaju domaćinstvo, a vrlo često na njihovim ženskim plećima su i teški muški poslovi

  • 4
Gordana Milinković

Foto: RINA

Sa osmehom na licu i sekirom na ramenima Gordana Milinković iz dragačevskog sela Gornji Dubac bije bitku sa životom i prirodom. Iako je imala prilike da živi u gradu, ova žena vratila se u planinu kako bi sačuvala očevo ognjište. Vredna planinka nema dilemu – jer dom je tamo gde je srce!

- Moja najveća životna želja jeste da ovde u selu imam najveću kuću, može neko u gradu da mi pokloni i tri solitera, ne bih bila srećna kao na očevom imanju - priča Gordana za RINU.

U porodici Milinković nema muške glave i Gordana u Gornjem Dubcu živi sa sestrom. Njih dve održavaju domaćinstvo, a vrlo često na njihovim ženskim plećima su i teški muški poslovi.

Gordana Milinković

Foto: RINA

- Nije ni malo lako, morate biti i muško i žensko. Mi cepamo drva, popravljmo ogradu, krov, bile smo i vodoinstalateri i električari, sve po potrebi - kaže kroz šalu ova vredna žena čiji težak život otkrivaju samo žuljevi na rukama.

Malobrojne komšije za Gordanu i njenu sestru imaju samo pohvalne reče i tvrde da su sposobnije i karakternije od većine muškaraca.

- Vredne su radnice, časne i poštene. One sve rade, održavju imanje, baštu, štalu, brinu oko stoke i obrađuju zemlju - pohavlio je svoje rođake Ljubivoje Milinković.

Gordana Milinković

Gordana Milinković/ Foto: RINA

Očev amanet je ispunila, sačuvala je kuću i okućnicu od propadanja, a ostalo je još samo da ispuni njegovu poslednju želju koja je ujedno i njen najveći životni san.

- Volela bih da nađem svog živornog saputnika, da imam porodicu i decu - kaže Gordana.

Onaj muškarac koji Gordanu izabere za ženu sigurno će biti pravi srećnik, jer njegova žena em što će da kuva, i tešku drvenu ogradu može da popravi kao od šale.

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    21. oktobar 2019 | 09:43

    Drage sestre odusevike ste me svojim ostankom na ocevini,sve najlepse zelje da nadete cestite momke i sretno se udate i rodite decu.Takvih je malo u Srbiji.

  • Dragana

    21. oktobar 2019 | 09:28

    Nece Srbi Srpkinje kazu albanke su prave zene,gde ste frajeri sad?

  • Prekodrinski srbin

    3. novembar 2019 | 10:21

    Evo ja cu doci kod nje ali musko Glava kuce!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA