≫ 

Manu Čao došao u Srbiju i dao podršku za očuvanje lepote i prirode Stare planine. Poruka je jasna

Oni su mu ispričali o svojoj rešenosti da očuvaju lepote Stare planine

  • 6
Manu čao Odbranimo reke Stare planine Photo: Facebook/Milan Simonovic

Francuski muzičar španskog porekla Manu Čao održao je održao sinoć u Nišu koncert u akustičnom izdanju. Oko 1.200 Nišlija dugo će pamtiti njegov nastup, ali jednim posetiocima nije pružio samo dobru zabavu, već i svoju podrušku.

Milan Simonović, jedan od aktivista grupe "Odbranimo reke Stare planine", objavio je na svom Fejsbuk profilu da su se njegove kolege i on sastale sa čuvenim muzičarem i ispričale mu o događajima na Staroj planini.

- Sinoć smo imali priliku da o ovm našem problemu pričamo sa jednim od najvećih muzičara našeg doba. Manu Čao je nakon fantastičnog koncerta primio par aktivista "Odbranimo reke Stare planine" i sa puno pažnje i razumevanja saslušao našu priču. On je, naravno, na ovakve i slične teme već nailazio i sa empatijom reaguje na saznanje da se ova ekološka kuga nadvila i nad Srbijom. Daje bezrezervnu podršku meštanima koji se bore za svoj opstanak i aktivistima koji više ne dozvoljavaju da se o ovom zločinu ćuti.

- Velika zahvalnost Snežani Ilić na angažovanju u ostvarenju kontakta, konciznoj prezentaciji problema i Manuovom timu koji je omogućio da ceo sastanak protekne u prijateljskoj i pozitivnoj atmosferi - poručio je Simonović.

Malo pre toga je dodao da mu je susret sa Manuom bio dečački san.

- Sinoć mi se ostvario jedan od klinačkih snova. Pored ovog čike na zidu, Manu Čao je dugo bio snaga u teškim trenucima i pozitivna energija koja ne jenjava. Još jedan član porodice boraca za reke Srbije koja stalno raste - dodao je on.

Video: Reka pliva u hemikalijama, a inspektori ne vide penu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA