Milica je heroj i ponos Srbije! Odgajila čak 50 dece i kaže: Kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna

Sva deca koja su boravila kod nje završila su školu i sada su porodični ljudi

  • 4

Za Milicu Spasojević može se reći da ima ogromno srce u kom živi armija dece, jer ova žena iz sela Brđani u opštini Gornji Milanovac, odgajila je više od 50 mališana, od kojih je rodila troje. Davnih šezdesetih godina, uz podršku muža Filipa odlučila je da bude hraniteljka i u njihov dom prvi je stigao Zoran iz Bara, o kom Milica i danas priča sa ponosom dok gleda stare albume sa fotografijama.

- Kakav mi je lep kao slika! On je vršnjak sa mojim sinom i nikad ih nismo odvajali, imali su isto odelo za školu, isti džeparac, a naši prijatelji su ih često mešali, nisu znali ko je zapravo naše dete jer su sve imali isto - priča Milica.

hraniteljka Milica Spasojević Milica Spasojević, Foto: RINA

Nakon Zorana, u dom Spasojevića došli su Dragan, Marko, Sanja, Radmila... pamti Milica imena svih koji su živeli u njenom domu i kojima je posvetila svoju ljubav i pažnju.

- Nekad je u našoj kući bilo oko desetoro dece i naše troje. Kad spremimo doručak, prvo sednu oni da jedu, pa onda mi. Nikad nije u našoj kući bilo svađe, niti ljubomore i zato je tačna ona izreka – kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna - priča ova hraniteljka.

hraniteljka Milica Spasojević Foto: RINA

Sva deca koja su boravila kod nje završila su školu i sada su porodični ljudi. Iz njihovog doma, šestoro mališana je usvojeno, dve devojke su se udale, a četiri momka su ispratili u vojsku.

Trenutke njihove zajedničke radosti, narušavali su upravo ti rastanci sa decom, koji su svima teško padali.

hraniteljka Milica Spasojević Foto: RINA

- Kad do toga dođe svi plačemo kao kiša. Sobu gde su spavali odmah spremamo, jer velika je tuga kad uđemo, a oni nisu tu. Ja sam za sve ove godine navikla na dečiju galamu i žamor, kad je kuća tiha i pusta, meni je sve neobično - priseća se Milica.

hraniteljka Milica Spasojević Foto: RINA

Svi koji su odrastali u ovoj hraniteljskoj porodici kad god su u prilici ne zaobilaze ovo porodično domaćinstvo u Brđanima u kom su dobili ljubav i stekli prave životne vrednosti.

(Telegraf.rs / Izvor: RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    21. oktobar 2019 | 21:07

    O takvim LJUDIMA tek po koja rec a o cicama s' napumpanim sisama znamo koliko bubuljica i mladeza na guzicama imaju i koliko koja od njih dnevno a koliko mesecno komada prima.

  • Duka

    22. oktobar 2019 | 05:58

    E to je SRPSKA MAJKA ZA ORDEN,a ne kojekakve estradne prakljace i zene kriminalaca ,

  • Pedja

    22. oktobar 2019 | 07:40

    Bog vam dao svu sreću plemeniti ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA