≫ 

Majka dečaka koji je udario direktora sedištem bicikla: Sina mi je krvnički tukao i vukao za vrat

Dragana T. tvrdi da je osmak nasrnuo na direktora nakon što mu je spomenuo majku u "lošem kontekstu"

  • 44
Dragana T., Sremska Mitrovica

Foto: Facebook/Dragana T.

Tačno je da je moj sin pretukao direktora škole, ali mora da se zna da je taj čovek pre tog incidenta moje dete krvnički, vukući ga za vrat kroz ceo hodnik, "ubacio" u školsku medioteku, gde ga je, uz teške psovke i - izudarao, tvrdi Dragana T, majka osmaka koji je 16. oktobra u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici sedištem od bicikla razbio glavu direktoru Zoranu Đuriću (53).

Ona svoje tvrdnje potkrepljuje i medicinskim izveštajem u kojem je lekar neposredno posle tuče dečaka sa direktorom njenom sinu konstatovao povrede vrata.

Takođe, tvrdi da se i na snimku nadzornih kamera koje je policija uzela posle incidenta vidi kako direktor đaka u hodniku škole hvata za vrat i odvlači u medioteku.

Kako navodi majka osmaka, dečak boluje od određenog poremećaja i u skladu sa dijagnozom veoma je impulsivan, često i agresivan.

- On pohađa redovnu školu, ali po posebnom programu, tako da je njemu dozvoljeno čak i to da na časovima jede i pije, napušta ih kad hoće i slično, kao uostalom i svoj drugoj deci na svetu sa ovim zdravstvenim problemom. Pa njemu je više puta i taj isti direktor govorio, kad primeti da je nervozan, da "izađe i nešto prezalogaji ili čak zapali cigaru". Međutim, to jutro je po prijavi profesorke geografije da moj sin opet jede na času, direktor, koliko sam čula na saslušanjima, došao mamuran, pa je morao na nekom da se istrese - priča Dragana T.

Navikao da ga tuku

 

Majka za Informer kaže da je tačno da je u učionici došlo do prepucavanja zbog toga što je njen sin jeo na času, pa ga je direktor izbacio napolje.

Na saslušanju je rekao da je navikao da ga biju i da to nije zamerio direktoru, ali da ga je jako isprovociralo spominjanje mene kao majke u lošem kontekstu. Istrgao se direktoru iz ruku i pobegao napolje, a direktor se kao da se ništa nije desilo, vratio da prati čas geografije. Dete je u međuvremenu skinulo sedište sa svog bicikla, uletelo na čas i njime gađalo i razbilo glavu direktoru - ističe majka dečaka.

Učenik L. Š. se nalazi u pritvoru, gde će po svoj prilici dočekati i suđenje u sredu.

Moje dete ima zdravstvenih tegoba još od rođenja. Već nekoliko dana ga tako bolesnog drže u zatvoru pod teškim sedativima, sa odraslim ljudima. Niko njega tamo od tih ljudi ne dira, ali nije normalno da bude s njima. Njemu je potrebna zdravstvena pomoć koju mu godinama tražim, ali svi mi kažu da je njegova dijagnoza samo moja briga - priča ova majka.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete saopštilo je da je preduzelo sve korake iz svoje nadležnosti u slučaju ovog incidenta.

- Škola je ispoštovala proceduru i obavestila školskog policajca, SUP, Centar za socijalni rad, Školsku upravu Novi Sad i prosvetne inspektore u Sremskoj Mitrovici i održala sastanak Tima za zaštitu diskriminacije nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja - poručili su iz Ministarstva.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica potvrđeno je da je došlo do fizičkog napada u školi, ali nisu mogli da iznose detalje zbog istrage koja je u toku.

Takođe, povodom ovog slučaja oglasio se i Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, sport i kulturu u Sremskoj Mitrovici.

- Razgovarao sam sa direktorom odmah nakon incidenta i on je sada dobro. Lokalna samouprava osuđuje ovakvu vrstu nasilja i čekamo da nadležne institucije utvrde činjenično stanje, nakon čega će se znati dalji koraci - rekao je Nedić.

Video: Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti: Dečaka (17) pretukli na rođendanu

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TS

    22. oktobar 2019 | 23:53

    Niko ne moze da upropasti decu kao sto mogu roditelji.

  • Majka

    23. oktobar 2019 | 16:58

    Zasto vajna majka nije rekla da mali godinama terorise sto ucitelje,sto nastavnike i decu?Da mu je otac problem i u zatvoru je,a da je ona sve samo ne savesna majka.Mali ne boluje ni od kakvog poremecaja,nego je napusten,bezobrazan i nevaspitan!Jedino tacno u njenoj izjavi je da je impilsivan i agresivan!Ostalo LAZ.

  • Mico

    22. oktobar 2019 | 00:25

    Predivna majka silikonjara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA