Manu Čao posetio Staru planinu, podržao narod i u Toplom Dolu napravio mini-koncert

Sa svojim karakterističnim stajlingom i gitarom prošetao je selom i oduševio meštane i aktiviste

  • 3
Manu čao Odbranimo reke Stare planine Photo: Facebook/Milan Simonovic

Svetski poznati muzičar i aktivista Manu Čao posetio je juče Staru planinu i Topli Dol, mesto u kome su se do juče vodile borbe između meštana i investitora.

Manu Čao upoznao je pre dva dana, nakon svog koncerta u Nišu, aktiviste grupe "Odbranimo reke Stare planine", koji su mu, kako su naveli, ispričali o svojoj borbi i izazovima sa kojim se suočavaju u nastojanju da prelepo prirodno bogatstvo Srbije sačuvaju netaknutim.

- On je, naravno, na ovakve i slične teme već nailazio i sa empatijom reaguje na saznanje da se ova ekološka kuga nadvila i nad Srbijom. Daje bezrezervnu podršku meštanima koji se bore za svoj opstanak i aktivistima koji više ne dozvoljavaju da se o ovom zločinu ćuti - napisao je Milan Simonović, jedan od aktivista grupe, na svom Fejsbuk profilu.

No, voljeni umetnik izgleda nije samo poslao podršku, već se i direktno zaputio u Toplo Dol.

- U ovoj našoj borbi za život, nagledasmo se svakojakih stvari, sretosmo svakojake ljude. Neke zavolesmo kao braću i sestre a druge, znate već... Emotivna je ovo borba, kako i ne bi bila. I kada sve ovo jednom prođe, a budite sigurni da hoće, sećaćemo se samo lepog. Jedan od najlepših trenutaka priredio nam je danas ovaj veliki Čovek. Manu zauvek ćemo pamtiti ovo druženje sa tobom. U Toplom Dolu 21.10.2019 - napisao je sinoć Milan.

 
 
 
View this post on Instagram
Manu Chao, svetski poznati muzičar dabas posetio Topli Do i dao podršku meštanima koji dežuraju na barikadama. Video Mrcko DjordjevićA post shared by pirotskevesti (@pirotskevestiofficial) on

Manua je Stara planina inspirisala i da se prihvati gitare. Sa svojim karakterističnim stajlingom i gitarom prošetao je selom i oduševio meštane i aktiviste. Manu Čao je rekao da je, osim prirodom, oduševljen i gostoprimstvom koje je ovde doživeo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA