≫ 

Uvođenje državne mature moglo bi da bude odloženo za godinu dana

Državna matura podrazumeva da je svi učenici završnih razreda srednjih škola polažu istovremeno i da je fakulteti priznaju za upis umesto prijemnog ispita

  • 4

Uvođenje i polaganje državne mature u srednjim školama koje je bilo planirano za kraj školske 2020/21. godine, možda će biti odloženo za godinu dana, piše Blic.

Prema navodima beogradskog lista, najvažniji razlog zbog kojeg se razmišlja o pomeranju datuma održavanja prve državne mature je činjenica da generacija koja je prvobitno planirana da polaže nije obuhvaćena novim nastavnim planom i programom.

Dodaje se da bi u slučaju pomeranja datuma, u školskoj 2020/21. godini državna matura bila održana samo kao proba, ali da njeni rezultati ne bi važili prilikom upisa na fakultete već bi se računali kao jedna od ključnih ocena pri zaključivanju.

Državna matura podrazumeva da je svi učenici završnih razreda srednjih škola polažu istovremeno i da je fakulteti priznaju za upis umesto prijemnog ispita.

Video: Afera mala matura: Novinarka Telegrafa o detaljima krađe testova

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    24. oktobar 2019 | 08:33

    Zasto menjate nesto sto je bilo dobro?sad ste svi pametni a generacije i generacije izasle kako treba,hocete i nas kao narod da zamenite mozda smo zastareli ?

  • ???

    24. oktobar 2019 | 09:36

    A da li znate šta ste dobili sa malom maturom?! Bolje da radite na nastavnom planu, kadru, opremi nego što uvodite nove provere provera a sve ostalo je po starom.

  • Nije nego

    24. oktobar 2019 | 09:05

    A sta je sa obdanistanskim ispitom ? Hoce li biti posebno domski ispit za stifentske domove ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA