≫ 

Borko je bio žrtva vršnjačkog nasilja, pa je postao najedukator Srbije i kreće u pohod na svet

Sledeće godine takmičiće se i za najboljeg nastavnika sveta

  • 0
Borko Petrović, nastavnik engleskog, najbolji edukator Foto: Printskrin/Youtube

Borko Petrović (38), nastavnik engleskog jezika u OŠ "Stevan Jakovljević" u Paraćinu kao mali je trpeo vršnjačko nasilje, ali je uspeo, uz pomoć porodice, da se izbori sa tim problemom i danas postane jedan od najboljih edukatora.

Na njegovim časovima đaci isključivo uče preko tableta. Tako rešavaju domaće zadatke, rade ankete, učestvuju u kvizovima, istovremeno se zabavljaju dok upijaju nova znanja. Zato ne čudi da je Udruženje "Živojin Mišić" iz Beograda proglasilo Borka Petrovića za najedukatora Srbije 2017.godine.

- Nisam bio zadovoljan znanjem s kojim su đaci izlazili sa časova, pa sam rešio da pređem na njihovu stranu - stranu modernih tehnologija. Svojski sam se trudio da razumem potrebe đake i sada im više nije dosadno na časovima - objašnjava ovaj blagi i veseli profesor.

O problemu vršnjačkog nasilja, koji je i sam iskusio, kaže da se nije mnogo govorilo u njegovo vreme.

- O tome se nije pričalo, mnogima se dešavalo i bilo je skoro normalna pojava. Ja sam se izvukao, ali mnogima je ostala trauma za ceo život. Imao sam fizičke povrede, ali to nije ostavilo traga na moje psihičko zdravlje - ispričao je Borko.

Naredne godine takmičiće se i za najboljeg nastavnika sveta.

Video: Maloletne nasilnice presrele devojčicu (14), čupale je i šutirale u grudi

(Telegraf.rs/KCN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA