≫ 

Počinje zajednička vežba srpske i ruske vojske: S-400 I "PANCIR S" stigli u Srbiju

Vežba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade"

  • 51

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

pokazna vežba Slovenski štit 2019 Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su divizion S-400 i baterija Pancir-S prebačeni u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu, preneo je Sputnjik.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.

pokazna vežba Slovenski štit 2019 Foto: Ministarstvo odbrane

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    24. oktobar 2019 | 12:48

    A sto srbi ne beze u rusiju da rade,nego na zapad? A? Ahahaha🤣🤣🤣🤣

  • Dasa

    25. oktobar 2019 | 01:53

    Sve je ovo pod kontrolom NATO pakta. Oruzje ne moze da se transportuje bez dozvole zemalja kroz koje prolazi, a oko nas su zemlje NATO-a.

  • Ujka Zitko PFK

    24. oktobar 2019 | 12:55

    Srbija rusija ne treba nam UNIJA!!!! Predo zahtev za vizu,bezi za Nemacku AHAHAHAHAHA🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA