≫ 

Drama majke osmaka koji je udario direktora: Ćerkama prete silovanjem, mene nazivaju prostitutkom

Dragana Topalović navela je da njen sin ima poremećaj, ali da njenu porodicu zbog incindenta stavljaju na stub srama

Dragana T., Sremska Mitrovica Foto: Facebook/Dragana T.

Dragana Topalović, majka L. Š., učenika osmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici, koji je pre 10 dana udario direktora sedištem od bicikla, navodi da se ona i njena porodica nakon incidenta nalaze na stubu srama.

- Samohrana sam majka sa troje dece, a pored Luke imam i dve ćerke bliznakinje. Nakon incidenta u školi svi se nalazimo na stubu srama. Ne znam kakvu krivicu snose moje ćerke od 11 godina, kada im se iz škole preporučuje da promene sredinu, preti im se silovanjem. Nikad nisam tražila finansijsku pomoć ni od koga, živimo od onoga što zaradim, a na Fejsbuku me nazivaju prostitukom i najcrnjim pogrdnim imenima - navodi ona za portal Mitrovica info.

Dragana dalje objašnjava da njen sin ima ADHS poremećaj (poremećaj pažnje i hiperaktivnosti), zbog čega se leči 7 godina.

- Tražili smo pomoć od svih nadležnih institucija u gradu, uključujući i Centar za socijalni rad, ali je nismo dobili. Naprotiv, umesto pomoći desilo se da policijski inspektor (ime poznato redakciji), bez naloga upadne u naš stan i prebije Luku. Da li se tako leči ADHS poremećaj? - pita se ona i dodaje da je njen sin nakon incidenta u školi zatvoren u ćeliji sa tri odrasla kažnjenika.

Dečakova majka navodi da njen sin već desetak dana ne dobija terapiju.

Dragana Topalović Majka osmaka, Foto: Facebook/Dragana Topalovic

- Svi iz medicinske struke znaju koliko to može biti opasno po njega. Ima suicidne pomisli. Govori mi da će se ubiti, da ne zaslužuje da živi na ovom svetu. Kako je meni, kao njegovoj majci, neka se upitaju oni koji me nazivaju prostitukom, a izdržavam svoju porodicu tako što čistim tuđe kuće i perem babe po Nemačkoj, da bi zaradila koji dinar i platila račune i druge obaveze, da moja deca ne bi bila uskraćena za sve što imaju i druga deca - ogorčena je Dragana.

Dečak ima ožilje po vratu

Osmakova majka objasnila je da njen sin ide u školu po posebnom programu, te da nikad nije izbacivan iz škola.

- Tog dana direktor je ušao u učionicu u toku časa i pitao ga zašto jede, iako mu je godinama dozvoljeno da jede na časovima. Posle ga je odvukao u posebnu prostoriju medioteku, gde nema kamera, uhvatio za vrat i počeo da udara. Kamere u školi su zabeležile kako njih dvojica ulaze u prostoriju medioteke. Imam medicinsku dokumentaciju koje potvrđuje da postoje ožiljci na vratu. Posle toga, moj sin, reagujući shodno dijagnozi koji ima, odlazi po sic od bicikla i napada direktora - ispričala je Dragana Topalović.

Inače, prvo saslušanje učenika L. Š. bilo je u utorak 22. oktobra, ali se direktor Đurić na njemu nije pojavio pod izgovorom da “nije psihički spreman”.

Dragana je apelovala na institucije da im pomognu kao porodici čiji jedan član ima poremećaj, a ne da ih osuđuju i stavljaju na stub srama.

- Tražim samo stručnu medicinsku pomoć, da ne slušam svoje dete od 14 godina da mi, u pritvorskoj jedinici govori: Mama, ja ovo više ne mogu da izdržim, dosta mi je ovih muka - rekla je ona.

Inače, ona je i pre slučaja u školi tražila od institucija sistema da pomognu i da dečaka prime na lečenje, međutim, niko se nije odazvao na njen apel.

Umesto rešavanja dečakovog problema, nadležni su prebacivali odgovornost sa jednih na druge.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs/Mitrovica.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    26. oktobar 2019 | 23:26

    Rodila ga majka,rodila malog siledziju kakav ce biti za deset godina.

  • Srbin

    26. oktobar 2019 | 22:17

    A vidi mu glave,ko mu ga uredi nako...ova majka da ista zna ovoga ko ga je ovako osisao treba tuziti😁

  • Rastko

    26. oktobar 2019 | 22:19

    Direktori su oduvek a narocito danas zasticena vrsta belih medjeda a mali kad ga je vec opalio trebalo je to da ucuni ciglom ili stanglom da mu ostavi oziljak za ceo zivot ovaj je mecku samo razdrazio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA