≫ 

Veliki vremenski preokret: Od sutra temperatura pada za 20 stepeni, a za vikend nova promena

Desiće se i jedna važna stvar u vezi sa zagađenjem vazduha u gradovima

  • 13

Spremite zimske jakne – sutra nam sa severozapada stiže prodor hladnog fronta! Temperatura će u odnosu na prethodne dane, kada je dostizala i letnjih 30 stepeni, sada pasti za 20 niže.

Miholjskom letu definitivno je došao kraj, potvrđuje za naš portal i meteorolog “Wheather2umbrella” Đorđe Đurić.

- Sa severa će se spustiti osetno hladnija vazdušna masa, tako da je danas poslednji dan Miholjskog leta. Do kraja današnjeg dana zadržaće se sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturama od 20 do 25 stepeni, a već od sutra kreće velika promena. Zbog prodora hladnog fronta, sutra će se maksimalna temperature kretati od svega 12 do 22 stepena – najavljuje Đurić.

Najpre će ujutru, u severnim i zapadnim delovima uslediti naoblačenje koje će se tokom dana širiti i na ostatak zemlje. Ipak, kiše će biti tek u toku noći i to u severnim i zapadnim delovima zemlje, a zatim i u centralnim. Kako Đurić navodi, na jugu i istoku još sutra će biti suvo i toplo.

Vreme po gradovima

 

Prognoza

Pad i do 20 stepeni, Foto: Printskrin/RHMZ

Sneg na Kopaoniku i Zlatiboru

 

- U sredu počinje prava jesen, biće oblačno i osetno hladnije vreme, povremeno sa kišom, a na višim planinama i sa snegom. Jedino će na severu biti suvo – kaže on.

U četvrtak i petak će u u celoj zemlji biti oblačno i veoma hladno, dok se sneg, osim na Kopaoniku, očekuje i na Zlatiboru.

Prognoza

Najhladnije će biti u sredu, četvrtak i petak, Foto: Printskrin/RHMZ

- Najviša temperatura kretaće se od osam do 12 stepeni, što je za čak 20 stepeni niže od ovih dana kada je temperatura dostizala skoro 30 stepeni – ističe Đurić.

Međutim, za vikend sledi manji ali novi obrt. U većini predela biće suvo i opet toplije, sa temperaturama od 12 do 20 stepeni.

- Početkom sledeće sedmice zadržaće se relativno toplije vreme i očekuje nas oko 20 stepeni, pa od sredine nedelje ponovo sledi manji pad temperature – najavljuje naš sagovornik.

Evo šta će se desiti sa zagađenjem

 

Beograd, zagađenje vazduha

Od sutra se već očekuje smanjenje čađi u gradovima, Foto: A. Nalbantjan, Shutterstock

Ono što je posebno dobro, ističe on, je da će sa zahlađenjem smanjiti i zagađenje vazduha u gradovima.

- Snažan anticiklon doneo je stabilno i suvo vreme, ali i visok vazdušni pritisak. Javila se temperaturna inverzija, odnosno temperature je rasla  s visinom, a čađ se zadržala u nižim slojevima. Sa zahlađenjem će se to zagađenje u gradovima smanjiti – zaključuje Đorđe Đurić.

Video: Ovako izgleda provod na -30 stepeni

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👵🏻

    28. oktobar 2019 | 13:13

    Stigla je jesen ja se ne udadoh

  • Tamara

    28. oktobar 2019 | 16:31

    Taman da se smrznemo a grejanje nece pustiti ispod 14c

  • BG 1

    28. oktobar 2019 | 15:08

    Jedino sneg može da ocisti vazduh od svega i da pokrije prljavštinu BG,moći će lakše da se diše ali samo ako se ne loži.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA