• 1

Nemačka u 2020. traži još 500 medicinara: Plate veće od 2.000 EUR, plus bonusi

Traže se medicinari već sada

  • 1

Potraga za medicinskim radnicima iz Srbije, ali i regiona kao i takvi oglasi za posao počinju i sa naglaskom na "hitno".

Najviše medicinara trenutno nedostaje Nemačkoj, a poslodavci iz te zemlje primaju i one bez iskustva, pa čak i bez nostrifikovane diplome.

Ta zemlja, procenjuje se, moraće dogodine da zaposli bar 500 medicinskih sestara, vape za tom strukom, a nude platu i veću od 2.000 evra, plus svi dodaci, odnosno bonusi.

Zarade zavise od regije, od bolnice ili vrste klinike. Praksa je da se one svake godine tokom kvalifikacija i specijalizacije dodatno povećavaju.

Oni koji su otišli, međutim, tvrde da plata nije jedini pozitivan faktor.

oglas, medicinari

Foto: Promo

Jedan poslodavac sa dugogodišnjim iskustvom pokriva zapravo čitav proces zapošljavanja u Nemačkoj: od pomoći prilikom prikupljanja i pripremanja dokumentacije, pronalaženja posla, obezbeđivanje smeštaja i organizacije odlaska kao i pomoć pri snalaženju u samoj Nemačkoj. Reč je o kompaniji Jobstep, koja radi na Balkanu već 10 godina.

Ova Agencija za zapošljavanje zapošljava ljude iz regiona u Nemačkoj na različitim pozicijama. Ima svoje poslovnice u Nemačkoj i BiH, a uskoro se očekuje otvaranje poslovnice i u Beogradu. Preko Jobstep-a je već zaposleno više desetina ljudi.

Jobstep traži medicinare već sada, a prvi u nizu kastinga održava se 20.11.

Ukoliko ispunjavate uslove, svoje prijave pošaljite do 18.11. ili se javite telefonom na broj 011 422-01-90.

Za ovaj posao potrebna je srednja medicinska škola, opšti ili pedijatrijski smer, kao i odrađen pripravnički staž.

Takođe, traže B1 sertifikat o poznavanju nemačkog jezika. Tako da ukoliko ste medicinska sestra ili tehničar, javite se što pre na oglase, jer je i interesovanje za odlazak na rad u Nemačku veliko gotovo kao i potražnja.

Nemačka je otvorila vrata srpskim medicinarima, a nedavno je usvojila i izmene zakona koji reguliše useljavanje stručne radne snage iz zemalja van EU, a koje na snagu stupaju upravo početkom sledeće godine.

Ukoliko se dovedeni ljudi zadrže posle šestomesečne obuke, može da se zaradi i dodatna plata na osnovu bonusa.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

  • lot

    Sta moze s tim parama kad je renta 1200eura najmanje.ni za hleb ni racune jesti same krompire

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima