≫ 

"Ja sam najsrećnija mama na svetu": Prva izjava Slavice Burmazović nakon susreta sa svojom decom

Slavici su, konačno, posle nekoliko godina borbe, vraćena deca koju je danas dočekala na Aerodromu Nikola Tesla

  • 90

Ajša (14), Esma (13) i Tarik (7) konačno su danas, posle 3 godine, mogli da se bace u naručje svojoj majci Slavici Burmazović koja se sve ovo vreme borila da ponovo svi budu zajedno, na okupu.

Dugogodišnja želja joj se danas konačno ostvarila, nakon što su deca sletela na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, gde ih je majka dočekala.

Slavica je svoju decu grlila, ljubila, držala za ruke, ne krijući ogromnu sreću što je ponovo sa svojim ćerkama i sinom.

Preplavljena emocijama, Slavica je kratko rekla: "Ja sam najsrećnija mama na svetu".

Slavica Burmazovic Slavica konačno sa svojom decom, Printskrin: Telegraf.rs

Decu je, pored majke, na Aerodromu Nikola Tesla dočekao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Zadovoljan sam što je ovaj proces završen posle 4 godine razgovora sa turskim zvaničnicima. Moram da se zahvalim iranskom ministru spoljnih poslova koji je lično intervenisao da se ova procedura što pre završi. Naš ambasador u Iranu je dopratio decu jer drugačije nije bilo moguće da uopšte dođu. Posle svih tih višegodišnjih apela, najzad je dočekan taj susret. Sad mogu da se okrenu nekim drugim pitanjima svakodnevnog života - rekao je Dačić.

On je naveo da nije bilo lako dovesti decu u Srbiju, s obzirom na to da nisu imala dokumenta.

- Hteli smo da se, uz odobrenje predsednika Aleksandra Vučića angažujemo na sve moguće načine, da pošaljemo Vladin avion da bi se to završilo, ali na sreću sve je to završeno uz posredovanje iranskog ministra i želim da mu se još jednom zahvalim. Naši državni organi su pokazali spremnost da se angažuju za interese naših ljudi širom sveta i ja sam srećan što je porodica na okupu - poručio je ministar Dačić.

(J. S. - D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anabel

    29. oktobar 2019 | 11:52

    Neka je sa srecom ali Slavici tek predstoji borba. Odveo je dve prosecne beogradske devojcice, a vratile su se dve mlade pokrivene Turkinje. Decak je imao 3 godine i prvo sto je dobio kad je stigao u Tursku je mali tepih za molitvu i tim slikama se tata hvalio na FB. Pred Slavicom je tezak put, ali ako je do sad izdrzala, izdrzace i sve ostalo. Srecno!

  • Alisa u zemlji čudesa

    29. oktobar 2019 | 11:42

    Deca su pogubljena , isprani su im mozgovi... srećno hrabra majko!!!

  • ime

    29. oktobar 2019 | 11:54

    Jel devojcice mogu ove calme da skinu sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA