• 0

I u Bosilegradu proglašena vanredna situacija: Linija vatre je duga kilometrima, svi se mole za kišu

Požar se gasi u četiri sektora na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta, Surdulice i Čestelina

  • 0

Opština Bosilegrad je, zbog požara, proglasila vanrednu situaciju u delu teritorije, u selima Crnoštica i Dukat. Linija vatre je duga pet kilometara, rekao je za RTS predsednik te opštine Vladimir Zahrijev, prostire se od mahale Petkovci do Konjičke reke.

Gori šuma i nisko rastinje u brdsko-planinskom predelu. Izbio je još jedan novi požar, iznad sela Gornje Plameno.

Na terenu je više vatrogasnih ekipa iz Pčinjskog okruga i drugih delova Srbije. Nema ugroženog stanovništva i objekata, a na gašenju je angažovano više od 130 vatrogasaca-spasilaca iz Vranja, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Niša i Leskovca.

Požar se gasi u četiri sektora na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta, Surdulice i Čestelina.

Od nedelje bukti požar na Staroj planini. Vatra gori u atarima sela Topli Do, Dojkinje, Arbinja. Dopisnica RTS-a javlja da je na većem delu terena požar pod kontrolom.

Kiša koja bi mogla da pomogne ne očekuje se pre srede uveče.

Požar koji je juče izbio na planini Vidojevici kod Prokuplja, u blizini sela Vidovaca, zahvatio je 150 hektara niskog rastinja i šume. Na terenu je 13 vatrogasaca iz Prokuplja koji su noćas dežurali kako se vatra ne bi proširila do kuća.

Požar je izbio juče ujutru i nakon intervencije vatrogasaca je lokalizovan, ali se usled nepovoljnih vremenskih prilika ponovo razbuktao.

Video: Helikopteri MUP-a nad požarom na Staroj planini

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima