• 17

Žena koja je šamarala dečake u Boru: Udarala decu iz straha da im se nešto ne desi

Jedan od roditelja dečaka koji je udaren, Veselin Stoilković, kaže da će i on i roditelji drugog dečaka podneti i privatnu prijavu protiv Milovanke Ristić

  • 17

Boranka Milovanka Ristić (63) ne poriče da je ošamarila dečake, ali tvrdi da je to uradila jer je strahovala za njihovu bezbednost pošto su vrata koja vode na krov zgrade bila otvorena.

- Tog dana je došao komšija kod mene na vrata i rekao mi je: "Milovanka izađite, zaključajte krov, neka deca se muvaju na hodniku na desetom spratu". Istog momenta sam uzela ključeve da ta vrata zaključam. U međuvremenu su ta dva dečaka izašla na 10. sprat i krenuli su prema stepeništu. Zbog njihove bezbednosti, iz straha i panike da im se nešto ne desi, ja sam udarila decu – priča Milovanka Ristić, inače upravnica zgrade u kojoj je došlo do incidenta.

Oseća se krivom što je udarala decu

Kako su beogradski mediji juče objavili, Ristić je na saslušanju rekla da je dečake ošamarila jer joj je smetala buka, a navodno je dodala i da bi ponovo postupila isto. U razgovoru za Blic ova žena naglašava da se oseća krivom što je udarila dečake, a kaže da je to rekla i sudiji za prekršaje.

Milovanka Ristić, Bor

Printskrin: Youtube/Vecernje novosti

- U onom strahu, kad sam videla da su deca krenula ka stepenicama, ja sam to uradila. Starijeg dečaka, kada sam se malo pribrala, sam zagrlila i pitala ga: „Da li znaš šta je moglo da vam se dogodi, da ste se malo pogurali i pali, nemojte molim vas više da dolazite to da mi radite“. Vrata od krova su bila otvorena, jer je serviser radio servisiranje liftova i bile su velike vrućine, pa su mi majstori rekli da otvorim vrata da ventilacija kruži zbog motora na liftu. Plašila sam se zbog tog krova i otvorenih vrata, ali jesam pogrešila - tvrdi ona.

Krivična prijava

Jedan od roditelja dečaka koji je, kako se vidi na snimku sigurnosne kamere, udaren, Veselin Stoilković, kaže da će i on i roditelji drugog dečaka podneti i privatnu prijavu protiv Ristić.

- Taj incident se dogodio u junu kada je moj sin sa drugom krenuo kod njihovog trećeg druga. Ušli su u lift, ali su promašili sprat. Tu ih je napala ta žena. Moje dete je nakon toga otišlo kod majke drugog dečaka i rekao da su dobili batine. On je pobegao iz zgrade, ali je njegov drug sa snimka ostao tamo - kaže Stoilković.
On dodaje da mu je komšija pokazao snimak i da se šokirao kada je video šta se tačno dogodilo.

- Privatno ćemo je tužiti i ja i otac drugog deteta – kaže Stoilković.

Na snimku koji je zabeležila kamera se vidi kako žena udara decu kada ona izlaze iz lifta.

Milovanka Ristic je osuđena novčanom kaznom na 20.000 dinara. U presudi u koju su mediji imali uvid se, između ostalog, navodi da je Milovanka Ristić na saslušanju iz okolnosti predmetnog prekršaja izjavila da ne osporava navode iz zahteva, snosi svu odgovornost za nesavesno ponašanje jer nije smela da tako postupi prema maloletnicima.

Pogledajte video:

Video: Brutalni napad na baku u ulazu zgrade

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Komentari

  • Gle

    Koji li ce sutra obrt da bude

  • Tara

    Bravo baba Srbija je uz tebe ne obracaj paznju na komentare ovih bolesnika

  • Klara

    Da je vise ovako hrabrih ljudi ko ova baka manje bi tragedija bilooo. Bolje da oplace dete za taj vaspitni samar nego roditelji da budu zavijeni u crno celog zivota! Razmislite malooo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima