Evo kada nas tačno opet očekuje 25 stepeni i kakvo će vreme biti ovog vikenda

Još sutra vreme slično današnjem

  • 1

Hladno vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 7 do 12 stepeni, zadržaće se u Srbiji do petka, 1. novembra. U petak možemo da očekujemo temperaturu kao i prethodnog dana, od 8 do 12 stepeni i promenljivo oblačno, hladno, ali uglavnom suvo.

Tek ponegde na jugu očekuju se moguće slabije padavine. Tokom petka će ipak doći do postepenog razvedravanja, koje će najaviti lepo vreme narednih dana, uz jačanje južnog i jugoistočnog vetra.

Od subote, 2. novembra, dnevne temperature biće u porastu, do kraja naredne sedmice u većini mesta od 15 do 24 stepeni. U košavskom području i planinskim predelima biće vetrovito sa jakim, povremeno i olujnim, južnim i jugoistočnom vetrom, koji će u ponedeljak, 4. novembra biti u slabljenju.

najava RHMZ Najava za period do 7. novembra, Printskrin: hidmet.gov.rs

Najava koju je objavio Republički hidrometeorološki zavod odnosi se na period do 7. novembra.

Suvo sa sunčanim periodima

Od subote se očekuje značajniji porast temperature. Biće uglavnom suvo sa sunčanim periodima i maksimalnim temperaturama od 14 do čak 22 stepena, pri čemu će nedelja biti nešto toplija. U košavskom području tokom vikenda duvaće pojačan jugoistočni vetar, povremeno jak na jugu i sa olujnim udarima.

Kolica za bebe Foto: Pexels.com/Oleksandr Pidvalnyi

Naredna nedelja obilovaće sunčanim danima i temperaturama iznad 20 stepeni.

temperature narednih dana Temperature narednih dana, Printskrin: hidmet.gov.rs

Za početak novembra očekuje se toplo vreme, dok će u utorak biti čak 25 stepeni, što je najviša temperatura naredne nedelje, navodi Blic. Nakon toga biće prosečno toplo, iznad proseka za ovo doba godine, ali uz česta naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA