≫ 

Ko je misteriozni Bela A. koji je slao slike roditeljima Barbare Vitez? Njen otac nam otkriva istinu

Bela A. se porodici Vitez predstavio prvo kao lekar, potom kao novinar, a na kraju kao osoba koja se bavi nestalom decom

  • 28
Barbara Vitez, silueta detektiva, Melinda Vitez Foto: Flickr/snowshot, Wikipedia/Đorđe Andrejević-Kun, Instagram/Igor jurisic, Youtube/TV Prva/Exploziv

Barbara Vitez nestala je pre tri godine u Senti, a njenoj porodici se u istrazi samostalno priključio muškarac Bela A. iz Mađarske, kog je otac Endre išao da pronađe. Muškarca koji im je slao fotografije na kojima je navodno devojčica, nisu zatekli kod kuće, ali Barbarin otac za "Telegraf" otkriva da mu se Bela ipak javio.

- Kada je čuo da smo bili kod njega, odmah se javio mojoj ženi. Bilo mu je žao što tada nismo mogli da se sretnemo - kaže Endre za "Telegraf".

On dalje komentariše navode da je ovaj čovek umešan u prostituciju i krijumčarenje ljudima.

- Na osnovu izveštaja koje sam dobio o njemu, saznao sam da nije u vezi sa krijumčarima ljudi, niti sa prostitucijom. Član je grupe koja se bavi nestalim licima, pokušava da pomogne ljudima u nevolji - objašnjava slomljeni Barbarin otac, koji ne namerava da odustane od potrage za svojim detetom.

Barbara Vitez Foto: Instagram/Igor jurisic

Na naše pitanje da li je Bela možda najavio susret, Endre odgovara potvrdno.

- Naći ćemo se čim budem išao u Budimpeštu, hoće i on da se nađemo - rekao je naš sagovornik.

Bela A se porodici predstavio prvo kao lekar, potom kao novinar, a na kraju kao osoba koja se bavi nestalom decom. Onda su se pojavile informacije da ih je lagao da je rođen u Vojvodini. Međutim, Vitez otkriva šta je istina.

- On jeste rođen ovde u Vojvodini. Ne znam zašto se tako različito predstavljao i to ću ga pitati čim se budemo sreli.

Barbara Vitez Printskrin: Instagram

Da li veruje Beli A.?

Na kraju našeg razgovora nameće se pitanje da li Endre i njegova porodica veruju ovom misterioznom čoveku, koji se navodno bavi pronalaskom nestale dece.

- Zašto ne bih verovao? One slike koje nam je slao kruže internetom. Da to nije naša Barbara, već bi se odavno ta neka devojka javila i rekla da je ne mešamo sa našom ćerkom. Ono što je sada potrebno jeste da se uključe i policija i tužilaštvo - kaže Endre.

Tisa, Senta, davljenje, Barbara vitez, spasilačka ekipa, rečna policija Most sa kog je navodno skočila; Foto: Telegraf

Barbarin nestanak misterija 

Mada se najverovatnijom smatra zvanična verzija po kojoj je Barbara Vitez pala sa ograde na mostu i utopila se u Tisi, roditelji su sigurni da je njihova kćerka i dalje živa.

Krajem novembra 2016. godine vraćala se sa rođendana i poručila majci da je čeka. Umesto 15-godišnjakinje na prozor je pokucala policija. Roditeljima su saopštili tragične vesti. A od tog momenta, policija, tvrde Andre Vitez i njegova supruga Melinda, više nije dolazila u njihov dom.

Priča o nestanku se nekoliko puta menjala, delom zahvaljujući očevicima nesreće. Nekad trojica, nekad četvorica dečaka, kako otac sam zbunjeno iznosi, menjali su izjave, bili na poligrafskom testiranju, kojem je prisustvovao i prevodilac, a zbog čega se, napominje privatni istražitelj, testiranje ne uzima za validno. Jednu od njihovih izjava o tome da je Barbara skočila sa merdevina u reku otac pobija pokazujući most.

Tisa, Senta, davljenje, Barbara vitez, spasilačka ekipa, rečna policija Foto: Telegraf

- Ne može da skoči u vodu kada je ispod beton - naveo je on u emisiji "Eksploziv".

Kako se u juče emitovanoj epizodi ističe, ne postoji dovoljno dokaza ni da je živa, ni da nije. Reka je, kako se saznaje, od momenta nestanka pretraživana 43 dana i telo ne samo da nije pronađeno, već nije pronađen nijedan odevni predmet moguće utopljenice. Takođe, roditeljima je mesečak dana od nemilog događaja stiglo pismo - anonimno i, tvrde u porodici Vitez, takođe neispitano. U njemu stoji da je Barbara drogirana, silovana i ubijena. Ipak, nadu da je "samo" oteta roditeljima daje i nekoliko fotografija, nedavno poslatih preko Fejsbuka.

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Regina

    7. novembar 2019 | 16:35

    Važno je ne dozvoliti da ovaj slučaj zastari.Dečake koji su bili sa njim kobne večeri treba dobro pritisnuti da kažu istinu.

  • Tina

    7. novembar 2019 | 16:32

    Jos nije objavljene izjave njenih drugara koji su je zadnji videli. Bili su zajedno, kako da je tako iscezla a da oni nisu primetili?

  • Mrmot

    7. novembar 2019 | 16:51

    Strasno je da se drzava uopste ne bavi ovim slucajem, moze li neko da zamisli sta znaci da tri godine ne znate sta vam je sa detetom!? Sve koji su se utopili su pronasli, samo ovu devojcicu nisu, decaci koji su bili sa njom lazu, odbili su poligraf a njihove porodice spavaju mirno. Sada opet otac mora da se raspituje ko je misteriozni covek, zar to nije posao drzave koja bi saradjivala sa madjarskom policijom? Nikada, bas nikada niko osim porodice i fondacije Juric nije pokusao da pronadje Barbaru. Od pocetka se slucaj zataskava, nisu imucni kao roditelji malog Petra pa je drte manje vredno???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA